Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Conferința ,,Medierea, instrument modern de lucru pentru judecători, procurori și polițiști”

Joi, în Aula Albastră

Conferința ,,Medierea, instrument modern de lucru pentru judecători, procurori și polițiști”

Joi, 21 aprilie 2016, a avut loc în Aula Albastră a Universității Agora, conferința cu tema ,,Medierea, instrument modern de lucru pentru judecători, procurori și polițiști".

Evenimentul a fost organizat de către Corpul Profesional al Mediatorilor din Bihor, în colaborare cu Universitatea Agora din Oradea.
Conferința face parte din programul de activități pe care Corpul Profesional al Mediatorilor din Bihor l-a propus pentru promovarea și dezvoltarea medierii, program aprobat de Adunarea Generală a C.P.M.J. Bihor în cursul lunii februarie.
La reuniune au participat judecători, procurori, polițiști, mediatori și alți specialiști din mediul juridic.
„Medierea în procesul penal"
Conferința a fost deschisă de doamna Rath-Boșca Laura Dumitrana, vicepreședinte al C.P.M.J. Bihor și moderatorul evenimentului, care a prezentat agenda evenimentului și a invitat președintele C.P.M.J. Bihor, pe doamna Florica Vîrtop, să deschidă lucrările conferinței.
În calitate de gazdă și prorector al Universității Agora, doamna conf. univ. dr. Gabriela Bologa a adresat un mesaj, urând succes lucrărilor conferinței.
Din plenul conferinței au rostit alocuțiuni: Florica Vîrtop (președinte al C.P.M.J. Bihor): Medierea în cauzele penale, domeniu de aplicare; Ioana Indrieș, comisar-șef al I.P.J. Bihor; Florica Roman, judecător la Curtea de Apel Oradea; Liviu Alexandru Lascu (procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Cluj-Napoca,Circumscripția Oradea): Medierea în procesul penal; Bogdan Bodea (avocat): Utilitatea procedurii medierii în soluționarea conflictului de drept penal; Vasile Baba  (mediator): Împăcarea sau medierea în penal.
Este foarte greu să schimbi mentalitatea oamenilor
Medierea s-a născut în România în anul 2006, iar în anul 2008 a apărut primul tablou al mediatorilor. Din 2008 și până în prezent, mediatorii fac eforturi să conștientizeze societatea românească de marile avantaje ale acestei proceduri. Este foarte greu să schimbi educația și percepția oamenilor cu privire la modul de soluționare a conflictelor.
Odată cu apariția noilor coduri, civil și penal, s-a trecut la un alt tip de justiție, și anume, justiția restaurativă, ceea ce înseamnă că ne aflăm într-o nouă etapă de aplicare a legii în societate.
Justiția restaurativă pune accentul pe repararea răului produs unui membru al societății. Această reparare a răului poate avea loc cu ajutorul unui mediator bine pregătit, cu aportul unor avocați care să cunoască exact rolul lor în economia procesului de mediere și, de asemenea, cu ajutorul magistratului, procuror și judecător, care să dorească să se folosească de acest modern și eficient instrument: MEDIEREA.
Corpul Profesional al Mediatorilor, care s-a angajat în acest proces de diseminare a rolului medierii în societate și pentru societate, dorește, ca prin evenimentele pe care le organizează, să conștientizeze cetățenii cu privire la avantajele medierii.
Medierea există și va exista atâta timp cât există și oameni care prin toate mijloacele pe care le au la îndemână, sprijină dialogul și comunicarea într-o societate.
Laura Dumitrana & Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Conferința ,,Medierea, instrument modern de lucru pentru judecători, procurori și polițiști”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021