Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Olimpiada naţională de religie - Alianţa evanghelică din România...

Miercuri, joi și vineri, la Oradea s-a desfășurat

Olimpiada naţională de religie - Alianţa evanghelică din România...

Liceul Teologic Penticostal ,,Betel" din Oradea a găzduit în perioada 20 - 22 aprilie 2016, Olimpiada naţională de religie - Alianţa evanghelică din România şi Concursul naţional pentru discipline teologice de specialitate (cultul penticostal şi cultul baptist), în organizarea Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Miercuri (20 aprilie), la Festivitatea de deschidere, desfășurată în cocheta sală festivă a liceului gazdă, au onorat: dl Romeo Moșoiu, consilier al ministrului Educației; inspectorul școlar general, dl prof. Alin-Florin Novac-Iuhas; inspectorul școlar de specialitate, dl pr. prof. Florin Negruțiu; președintele Cultului Penticostal din România, pastorul Moise Ardelean; președintele Cultului Creștin Baptist din România, pastorul Viorel Iuga; dl Paul Negruț, rectorul Universității ,,Emanuel" din Oradea; directorul liceului gazdă, prof. Onisim Cozma și pastorul Liviu Apolzan.
Joi, s-au desfășurat probele scrise la olimpiadă și concursul pentru disciplinele teologice, iar
vineri, am participat la Festivitatea de premiere.
,,Tinerii din România sunt dornici să-l caute pe Dumnezeu"
Vineri, în cuvântul rostit la Festivitatea de premiere, directorul liceului gazdă, dl profesor Onisim Cozma, avea să spună următoarele: ,,Vreau să vă felicit pe toți care ați participat la această etapă, indiferent că este vorba despre olimpiada de religie sau de disciplinele teologice. Prezența voastră aici este dovada faptului că încă tinerii din România sunt dornici să-l caute pe Dumnezeu și vă dorim în continuare ca viața voastră să fie sub călăuza lui Dumnezeu".
Cei șase olimpici bihoreni au obținut patru premii: câte două premii I și III
La Oradea au concurat 131 de elevi din 15 judeţe și municipiul București (din județele: Alba, Arad, Argeş, Bihor, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Timiş, Sălaj, Sibiu, Suceava și Vaslui); 79 s-au întrecut la olimpiadă, 28 la concursul pentru discipline teologice, cultul baptist, iar 24 la cultul penticostal.
La actuala ediție, bihorenii noștri au fost la înălțime. La clasa a VII-a, eleva Sabău Debora, de la Școala Gimnazială ,,Aurel Pop" din Oșorhei (eleva d-lui prof. Urda Gheorghe) a obținut premiul I; la fel și elevul Cioara Viorel, din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială ,,Miron Pompiliu" din Ștei (elevul d-lui prof. George Drăgan). Eleva Urs Denisa, din clasa a X-a de la Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu" (îndrumată de d-na prof. Lenuța Dascălu) și Chiș Ovidiu Șerban, din clasa a XI-a de la Liceul Teologic Penticostal ,,Betel" (profesor Iuliu Centea) au obținut premiul III.
Încă patru premii obținute de elevii de la ,,Betel", Oradea
La Concursul naţional pentru discipline teologice de specialitate (cultul penticostal), premiile I au fost cucerite de: Bob Lidia, la clasa a IX-a, de la Liceul Teologic Penticostal din Baia Mare; Grigoraș Abel Dorin, la clasa a X-a, Dubei Gabriela, la clasa a XI-a și Bârca Anca, la clasa a XII-a; toți trei premianții sunt de la  Liceul Teologic Penticostal ,,Logos" din Timișoara. Orădenii noștri au obținut patru premii: două premii II, prin Tonț Dacian, la clasa a IX-a și Cherhaț Diandra, la clasa a X-a și două premii III, la clasa a XI-a, prin Codoban Nicoleta, respectiv Lala Florentina, la clasa a XII-a, toți patru fiind elevi ai Liceului Teologic Penticostal ,,Betel" din Oradea.
Torjoc Florentina Manuela - premiul I, cu 10!
La cultul baptist, premiile I au fost cucerite de: Olteanu Ruth Narcisa, la clasa a IX-a, de la Liceul Teologic Baptist din Timișoara, Torjoc Florentina Manuela, la clasa a X-a, de la Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel" din Oradea, Rusu Maria, la clasa a XI-a, de la Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel" din Cluj-Napoca și Udrea Anamaria, la clasa a XII-a, de la Liceul Teologic Baptist din Reșița.
Așadar, eleva Torjoc Florentina Manuela, din clasa a X-a, de la Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel" din Oradea a obținut premiul I, dar nu oricum; eleva d-lui profesor Pop Marius a obținut nota maximă - 10! Tot Liceul ,,Emanuel" din Oradea a mai luat un premiu II, la clasa a IX-a, prin eleva Zerche Estera Ștefania, eleva d-lui profesor Ioan Tamaș.
,,Ne bucurăm că în fiecare an avem elevi dornici de a participa la acest concurs și că sunt foarte bine pregătiți, ne-a declarat secretarul comisiei centrale, dl prof. Iosif Curta. Îi felicit pe colegii noștri care predau disciplinele respective pentru că reușesc să motiveze elevii în pregătirea la clasă. Cei 28 de participanți la Concursul național pentru discipline teologice, cultul baptist, reprezintă cele șapte licee teologice baptiste din țară; doi elevi de la liceul nostru ne-au adus mari satisfacții obținând premiul I, eleva Torjoc Florentina Manuela, respectiv premiul II, eleva Zerche Estera Ștefania".
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Olimpiada naţională de religie - Alianţa evanghelică din România...          

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 august 2020