Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Activitate dulce de tot ... la Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta

În cadrul programului ,,Școala altfel”

Activitate dulce de tot ... la Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta

În cadrul Săptămânii altfel „Să știi mai multe, să fii mai bun", la Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta, s-a desfășurat Târgul dulciurilor, gândit și organizat sub forma unei activități interdisciplinare în cadrul catedrei de Servicii.

Elevii de la specializarea Tehnician în gastronomie, clasa a XI-a B, au realizat în laboratorul de gastronomie al școlii produse de patiserie sub îndrumarea doamnei profesoare Neș Rodica. Aceste produse au fost vândute de către elevii de la specializarea Tehnician în turism, clasa a XII-a B, coordonați de către doamna profesoară Buz Angela. Produsele au fost promovate prin materialele promoționale (pliante, anunț publicitar, afiș, invitații) realizate de către elevii de la specializarea Tehnician în turism sub îndrumarea doamnelor profesoare Bredău Cornelia și Simionică Dana.
Prin această activitate elevii au avut ocazia să aplice în practică cunoștințele teoretice învățate în cadrul modulelor de specialitate prin reale exemple de bună practică. Acestea au presupus, pe lângă prepararea produselor, întocmirea de documente specifice vânzării, stabilind totalul vânzărilor la sfârșitul activității. Juriul a avut o misiune grea în a stabili cea mai delicioasă prăjitură din cele 15 sortimente expuse spre vânzare. După degustare și îndelungi deliberări s-a stabilit ,,Amandina" ca fiind cel mai delicios produs. Cea de-a doua diplomă a fost înmânată celor mai buni vânzători.
Deoarece se apropie sărbătorile pascale, finalitatea acestei activități va avea și un scop caritabil, întrucât din banii obținuți se vor pregăti pachete cu ouă roșii și cozonaci care vor fi dăruite de către elevi, de la suflet la suflet, bătrânilor de la Căminul de bătrâni din Salonta.
Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta vă dorește tuturor Sărbători pascale fericite!
Prof. Szatmari Diana
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Activitate dulce de tot ... la Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021