Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Aniversarea a 110 ani de la nașterea matematicianului Grigore C. Moisil, părintele informaticii românești

International Conference on Computers Communications and Control (ICCCC) 2016

Aniversarea a 110 ani de la nașterea matematicianului Grigore C. Moisil, părintele informaticii românești

Miercuri, 11 mai 2016, în Aula Albastră a Universității Agora au debutat lucrările celei de-a VI-a ediții a International Conference on Computers Communications and Control (ICCCC), eveniment științific organizat de Universitatea Agora din Oradea în perioada 10-14 mai, sub egida Academiei Române, având girul I.E.E.E. (Institute of Electrical and Electronics Engineers - Institutul Inginerilor Electrotehniști și Electroniști).

Preşedintele general al IEEE-ICCCC2016 este dl prof. univ. dr. Ioan Dziţac, Senior member of IEEE Computational Intelligence Society; președintele Comitetului științific este distinsul academician prof. univ. dr. ing. Florin Gheorghe Filip, președintele secției de Știința și Tehnologia Informației a Academiei Române și Doctor Honoris Causa al Universității Agora; președintele Comitetului de organizare al IEEE-ICCCC2016 este dl prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, fondatorul Universității Agora și co-fondatorul (împreună cu Ioan Dzițac și Florin Gheorghe Filip) al acestei conferințe și al revistei, cotată ISI și clasată în primele 100 din lume, International Journal of Computers Communications & Control (IJCCC).
Conferința este dedicată aniversării a 110 ani de la nașterea matematicianului român Grigore C. Moisil (1906-1973), părintele informaticii românești, căruia IEEE Computer Society i-a acordat titlul de ,,Pionier al Informaticii" în 1996 (post mortem).
La conferință s-au primit 98 de lucrări, acceptându-se de către recenzori 48, cu autori din 18 țări: Algeria, Brazilia, Chile, China, Columbia, Federația Rusă, Franța, India, Iordania, Lituania, Mexic, Quatar, Regatul Unit, România (Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Oradea, Ploiești, Sibiu, Suceava și Timișoara), Serbia, SUA, Tunisia și Ungaria.
Preşedintele general al IEEE-ICCCC2016, rectorul Universității Agora, dl prof. univ. dr. Ioan Dziţac, a salutat membrii prezidiului, între care s-au aflat și cei trei academicieni care urmau să susțină lucrări plenare invitate: Gintautas Dzemyda (din Lituania), Florin Gheorghe Filip (din România) și Zenonas Turskis (din Lituania), i-a salutat și i-a nominalizat pe participanții internaționali prezenți în sală, după care a făcut cunoscut programul general (și social) al conferinței.
Intelligent Decision Making and Consesus
Pe agenda primei zile au fost cuprinse trei evenimente importante: acordarea titlului de Profesor Honoris Causa, primul din istoria Universității Agora, doamnei prof. univ. dr. Ioana Moisil; acordarea titlului de Doctor Honoris Causa domnului prof. univ. dr. Gang Kou, de la Southwestern University of Finance and Economics (SWUFE), din Chengdu, China; precum și     
lectura plenară invitată a distinsului prof. univ. dr. Enrique Hererra-Viedma (din Spania), prorector responsabil cu cercetarea științifică la Universitatea din Granada (având peste 18.000 de citări în Google Scholar, peste 27 din lucrările sale fiind în top 1% din cele mai citate lucrări în ISI Thomson, după cum avea să sublinieze președintele general și moderatorul conferinței, dl prof. univ. dr. Ioan Dziţac).
Distinsul profesor spaniol Enrique Hererra-Viedma a fost prezentat de către domnul academician Florin Gheorghe Filip. Lectura plenară invitată a domniei sale se intitulează Intelligent Decision Making and Consesus.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (98 de poze), accesați Galeria foto: Aniversarea a 110 ani de la nașterea matematicianului Grigore C. Moisil, părintele informaticii românești.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021