Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Conferirea titlului de Profesor Honoris Causa doamnei prof. univ. dr. Ioana Moisil

În prima zi a IEEE-ICCCC2016

Conferirea titlului de Profesor Honoris Causa doamnei prof. univ. dr. Ioana Moisil

La propunerea rectorului Universității Agora, dl prof. univ. dr. Ioan Dzițac, Senatul universitar a acordat titlul de Profesor Honoris Causa al Universității Agora doamnei Ioana Moisil, cu ocazia celei de-a şasea ediţii a IEEE-ICCCC2016.

,,Doamna prof. univ. dr. Ioana Moisil a fost invitată de onoare a Universităţii Agora din Oradea la patru din edițiile conferinței noastre, în 2006, 2008, 2010 şi 2015, ocazii cu care a contribuit la ridicarea prestigiul activităţilor ştiinţifice organizate de universitatea noastră", a precizat președintele general și moderatorul conferinței, dl prof. univ. dr. Ioan Dziţac.
Domnul președinte Mișu-Jan Manolescu a prezentat Laudatio în onoarea doamnei profesor universitar doctor Ioana Moisil, cu ocazia decernării primului titlul de Profesor Honoris Causa din istoria Universității Agora. Ioana Moisil s-a născut în Bucureşti, la data de 25 mai 1948.
Şcoala generală şi liceul „George Coşbuc" le-au absolvit la Bucureşti.
Absolventă a Facultăţii de Matematică, Universitatea din Bucureşti (5 ani, specializare în Elasticitate), în 1971
Specializare în informatică (aplicată în domeniul tehnico-ştiinţific) - I.C.I. Bucureşti 1972
Certificat grad ştiinţific - Universitatea Liberă din Bruxelles, Școala de Sănătate Publică - 1991
Doctor în matematică în 1997 Academia Română - Institutul de Statistică Matematică și Matematică Aplicată ,,Gheorghe Mihoc - Caius Iacob" (sub conducerea profesorului Tiberiu Postelnicu), cu teza Incertitudine şi decizie în analiza factorilor de risc.
În perioada 1971- 1986, activează la I.C.I. București, ca programator stagiar, instructor, expert instructor, în cadrul departamentului de pregătire cadre pentru informatică. Între 1986 şi 1989 este matematician principal la I.M.F. „Carol Davila" Bucureşti - Catedra de Biofízică, iar din 1989 până în 1999 este analist-programator principal la Ministerul Sănătăţii, Centrul de Calcul, Statistică Sanitară şi Documentare Medicală. Din 1999 este la Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu (U.L.B.S.) - Facultatea de Inginerie, conferenţiar universitar, iar din 2001, profesor universitar titular. Din 2010 se pensionează, dar continuă colaborarea cu U.L.B.S. în cadrul Centrului de Cercetare pentru Informatică şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Facultăţii de Ştiinţe.
Matematician-informatician, profesor universitar şi cercetător
Parcursul profesional are două direcţii clare, care însă se întrepătrund: educaţie în domeniul informaticii şi informatică aplicată în domeniul medical. Este membru fondator al Societăţii Române de Informatică Medicală, coordonează până în 2011 Grupul de lucru pentru informatică în nursing şi este reprezentant român în E.F.M.I. şi I.M.I.A. în grupurile de lucru pentru informatica în nursing, membru fondator al Fundației H.I.T. - Informatica și Telematica pentru Sănătate, membru al Federației Europene pentru Informatică Medicală - E.F.M.I., membru al Asociației Internaționale pentru Informatică Medicală - I.M.I.A., membru al Institutului Internațional de Tele-Medicină - I.I.T.I.M. - Italia, Membru Honoris Causa al Asociaţiei Medicale J.E.Purkyne din Boemia, Societatea Internaţională de Biostatistică Clinică - I.S.C.B., membru ASTRA - filiala Sibiu, în 2010, a lansat International Journal of Advanced Statistics and IT&C for Economics and Life Sciences, este redactor  al publicaţiei culturale ,,Lumina slovei scrise"...
Prima diplomă de Profesor Doctor Honoris Causa al Universității Agora din Oradea i-a fost înmânată doamnei profesor univ. dr. Ioana Moisil de către domnul rector, profesor univ. dr. Ioan Dzițac.
Ca răspuns la înaltul titlu conferit, domnia sa a prezentat lucrarea invitată sugestiv invitată ,,The wonderful adventures of the mathematician in Logic-land: from Łukasiewicz-Moisil Logic to Computers".
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (94 de poze), accesați Galeria foto: Conferirea titlului de Profesor Honoris Causa doamnei prof. univ. dr. Ioana Moisil.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 3 august 2020