Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Conferirea titlului Doctor Honoris Causa al Universității Agora d-lui prof. univ. dr. Gang Kou

În prima zi a IEEE-ICCCC2016

Conferirea titlului Doctor Honoris Causa al Universității Agora d-lui prof. univ. dr. Gang Kou

La propunerea rectorului Universității Agora, dl prof. univ. dr. Ioan Dzițac, Senatul universitar a acordat titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Agora domnului prof. Gang Kou, cu ocazia celei de-a şasea ediţii a IEEE-ICCCC2016.

,,În 2012, prof. Gang Kou, decan la School of Business Administration, Southwestern University of Finance and Economics (SWUFE) din Chengdu, China, a fost invitat de onoare la International Conference on Computers, Communications and Control (ICCCC), eveniment  organizat de Universitatea Agora din Oradea, contribuind cu lectura sa la prestigiul manifestării științifice.
Cu această ocazie a primit titlul de Membru de onoare al Senatului și a devenit membru în comitetul de redacție al revistei noastre, International Journal of Computers, Communications & Control (IJCCC), cotată în ISI Thomson și Scopus (cea mai bună din România și în top 100 mondial în domeniul Computer Science - Information Systems).
În 2013, domnul acad. F.G. Filip - Doctor Honoris Causa al UAO din 2012 și prof. Ioan Dzitac - rector al UAO din 2012, au fost invitați de prof. Gang Kou să viziteze campusul SWUFE din Chengdu, China, și să prezinte, fiecare, câte o lectură invitată în fața studenților chinezi.
Cu această ocazie am semnat un acord de colaborare între UAO și SWUFE.
Conform acestui acord, doi studenți de la UAO pot participa, în fiecare vară, timp de două săptămâni, la Discover SWUFE Summer Camp for International students, costurile fiind suportate de partenerii noștri de la SWUFE.
Acum, când UAO, acreditată prin Legea 59/2012, aniversează 11 ani de înființare a ICCCC și IJCCC, este o mare onoare pentru noi și o bucurie a sufletului să-i acordăm titlul și diploma de Doctor Honoris Causa al Universității Agora d-lui profesor Gang Kou", a spus președintele general și moderatorul conferinței, dl prof. univ. dr. Ioan Dziţac.
Domnul președinte Mișu-Jan Manolescu a prezentat Laudatio în onoarea domnului profesor univ. dr. Gang Kou, cu ocazia decernării titlului de Doctor Honoris Causa al Universității Agora.
Domnul profesor univ. dr. Gang Kou, de la Southwestern University of Finance and Economics (SWUFE), din Chengdu, China, a prezentat lucrarea invitată ,,The theorem and methodologies of the data analysis in the decision making".
Să mai spunem că dl profesor Gang Kou a avut o lucrare invitată și la ICCCC2012, a organizat o sesiune specială la ICCCC2014, iar SWUFE invită anual câte doi studenți de la U.A.O. la o școală de vară în Chengdu, asigurându-le gratuit, pe o perioadă de două săptămâni, cursuri, excursii, cazare și masă.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (62 de poze), accesați Galeria foto: Conferirea titlului Doctor Honoris Causa al Universității Agora d-lui prof. univ. dr. Gang Kou.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021