Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Conferirea titlului Doctor Honoris Causa al Universității Agora d-lui prof. univ. dr. Gang Kou

În prima zi a IEEE-ICCCC2016

Conferirea titlului Doctor Honoris Causa al Universității Agora d-lui prof. univ. dr. Gang Kou

La propunerea rectorului Universității Agora, dl prof. univ. dr. Ioan Dzițac, Senatul universitar a acordat titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Agora domnului prof. Gang Kou, cu ocazia celei de-a şasea ediţii a IEEE-ICCCC2016.

,,În 2012, prof. Gang Kou, decan la School of Business Administration, Southwestern University of Finance and Economics (SWUFE) din Chengdu, China, a fost invitat de onoare la International Conference on Computers, Communications and Control (ICCCC), eveniment  organizat de Universitatea Agora din Oradea, contribuind cu lectura sa la prestigiul manifestării științifice.
Cu această ocazie a primit titlul de Membru de onoare al Senatului și a devenit membru în comitetul de redacție al revistei noastre, International Journal of Computers, Communications & Control (IJCCC), cotată în ISI Thomson și Scopus (cea mai bună din România și în top 100 mondial în domeniul Computer Science - Information Systems).
În 2013, domnul acad. F.G. Filip - Doctor Honoris Causa al UAO din 2012 și prof. Ioan Dzitac - rector al UAO din 2012, au fost invitați de prof. Gang Kou să viziteze campusul SWUFE din Chengdu, China, și să prezinte, fiecare, câte o lectură invitată în fața studenților chinezi.
Cu această ocazie am semnat un acord de colaborare între UAO și SWUFE.
Conform acestui acord, doi studenți de la UAO pot participa, în fiecare vară, timp de două săptămâni, la Discover SWUFE Summer Camp for International students, costurile fiind suportate de partenerii noștri de la SWUFE.
Acum, când UAO, acreditată prin Legea 59/2012, aniversează 11 ani de înființare a ICCCC și IJCCC, este o mare onoare pentru noi și o bucurie a sufletului să-i acordăm titlul și diploma de Doctor Honoris Causa al Universității Agora d-lui profesor Gang Kou", a spus președintele general și moderatorul conferinței, dl prof. univ. dr. Ioan Dziţac.
Domnul președinte Mișu-Jan Manolescu a prezentat Laudatio în onoarea domnului profesor univ. dr. Gang Kou, cu ocazia decernării titlului de Doctor Honoris Causa al Universității Agora.
Domnul profesor univ. dr. Gang Kou, de la Southwestern University of Finance and Economics (SWUFE), din Chengdu, China, a prezentat lucrarea invitată ,,The theorem and methodologies of the data analysis in the decision making".
Să mai spunem că dl profesor Gang Kou a avut o lucrare invitată și la ICCCC2012, a organizat o sesiune specială la ICCCC2014, iar SWUFE invită anual câte doi studenți de la U.A.O. la o școală de vară în Chengdu, asigurându-le gratuit, pe o perioadă de două săptămâni, cursuri, excursii, cazare și masă.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (62 de poze), accesați Galeria foto: Conferirea titlului Doctor Honoris Causa al Universității Agora d-lui prof. univ. dr. Gang Kou.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 3 august 2020