Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Academicienii Gintautas Dzemyda (Lituania), Florin Gheorghe Filip (România) și Zenonas Turskis (Lituania) au susținut lucrări plenare invitate

Miercuri, la Hotel President din Băile Felix

Academicienii Gintautas Dzemyda (Lituania), Florin Gheorghe Filip (România) și Zenonas Turskis (Lituania) au susținut lucrări plenare invitate

Tot miercuri, 11 mai 2016, în cadrul programului general al conferinței (IEEE-ICCCC2016), cei trei academicieni prezenți la cea de-a VI-a ediție a International Conference on Computers Communications and Control: Gintautas Dzemyda (din Lituania), Florin Gheorghe Filip (din România) și Zenonas Turskis (din Lituania) au susținut lucrări plenare invitate la Hotel President din Băile Felix.

Acad. Gintautas Dzemyda (din Lituania) a prezentat lucrarea plenară invitată ,,Methods and Applications of the Multidimensional Data Visualization"; academicianul lituanian a fost prezentat de doamna profesor univ. dr. Ioana Moisil.
Acad. Florin Gheorghe Filip a prezentat lucrarea plenară invitată ,,From Fitt's list to modern incremental platforms: the impact of modern I & CT technologies"; academicianul român a fost prezentat de tânărul profesor chinez Gang Kou, devenit miercuri Doctor Honoris Causa al Universității Agora din Oradea.
Acad. Zenonas Turskis (din Lituania) a susținut lucrarea plenară invitată ,,Lithuanian School on Multiple Criteria Decision Making"; domnia sa a fost prezentată participanților la sesiunea plenară de către distinsul profesor spaniol Enrique Hererra-Viedma (din Spania).
De la ora 20.00, toți participanții la sesiunea plenară au fost invitați la o cină tradițională românească, la care bucătăria românească a fost asezonată cu un regal folcloric; sub cupola cochetului local au cântat și au dansat membrii Ansamblului folcloric ,,Bihorul" (instructor, maestrul coregraf Ioan Silaghi), solist vocal, Romina Suciu; alături de profesioniștii Bihorului au mai cântat Mădălina Martin și Andrada Breb, Alexandra Târb și Radu Târb (la orgă, respectiv la vioară), cu toții fiind studenți ai Universității Agora din Oradea.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (96 de poze), accesați Galeria foto: Academicienii Gintautas Dzemyda (Lituania), Florin Gheorghe Filip (România) și Zenonas Turskis (Lituania) au susținut lucrări plenare invitate. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021