Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Sesiuni speciale ale celei de-a VI-a ediții a IEEE-ICCCC2016

Joi, la Hotel President din Băile Felix,

Sesiuni speciale ale celei de-a VI-a ediții a IEEE-ICCCC2016

Gongul a bătut de trei ori și cea de-a VI-a ediție a IEEE-ICCCC2016 s-a încheiat cu succes, spunem noi, după cum au decurs lucrurile pe care le-am ,,monitorizat" cu multă atenție și cu mare plăcere, impresionați fiind de participarea internațională selectă și numeroasă.

Ziua de miercuri a fost una de pomină, cu două evenimente Honoris Causa și o lectură plenară invitată în Aula Albastră a Universității Agora, urmate, după-amiază de alte trei, la Hotel President din Băile Felix, susținute de cei trei academicieni prezenți la conferință.
,,Dacă miercuri dimineața, am audiat în Aula Albastră a Universității Agora lectura plenară invitată a celebrului prof. univ. dr. Enrique Hererra-Viedma (din Spania), prorector responsabil cu cercetarea științifică la Universitatea din Granada (cu peste 18.000 de citări în Google Scholar, peste 27 din lucrările sale fiind în top 1% din cele mai citate lucrări în ISI Thomson), iar după-amiază, la Hotel President din Băile Felix, lucrările plenare invitate ale celor trei academicieni, Gintautas Dzemyda (din Lituania), Florin Gheorghe Filip (din România) și Zenonas Turskis (din Lituania), joi, 12 mai, s-au desfășurat, în patru săli, în paralel, sesiuni speciale conduse de Yezid Donoso (Columbia), Yi Peng (China), Răzvan Andonie (SUA), David Davendra (SUA), Valeriu Beiu (Emiratele Arabe Unite), Marius Cioca (România - Sibiu), Felisa Cordova (Chile), Radu-Emil Precup (România - Timișoara), Marian Gheorghe (UK), Florentin Ipate (România - București) și Sergiu Nedevschi (România - Cluj-Napoca), în care au fost prezentate cele 48 de lucrări selectate de recenzori din cele 98 primite la cea de-a VI-a ediție a conferinței", ne-a spus preşedintele general al IEEE-ICCCC2016, dl prof. univ. dr. Ioan Dziţac.
Am reușit și noi să ,,navetăm" câteva ore între cele patru săli spre a vă prezenta secvențe de la respectivele sesiuni speciale.
În excursie nu am reușit să plecăm, dar ne-am delectat la cea de-a II-a ediție a Simpozionului naţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești", BACStud2016, la care au participat studenți din peste zece universități din țară, dar și elevi din Oradea și din străinătate.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (66 de poze), accesați Galeria foto: Sesiuni speciale ale celei de-a VI-a ediții a IEEE-ICCCC2016.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021