Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Noi plantări de puieți

„Milioane de oameni, milioane de copaci”(II)

Noi plantări de puieți

La inițiativa dnei ministru Sulfina Barbu, Ministerul Mediului și Gospodăririi Apelor, prin structurile sale teritoriale, desfășoară în perioada 16 martie –30 aprilie 2007, în cadrul programului de responsabilitate socială ,,Milioane de oameni , milioane de copaci”, activități de plantare de puieți pe teritoriul întregii țări, printr-o acțiune comună, unitară a tuturor agențiilor teritoriale pentru protecția mediului și a comisariatelor Gărzii Naționale de Mediu.

 

Obiectivul acestui program este plantarea de puieți, prin voluntariat, de cǎtre membrii fiecărei comunitǎți, la nivelul întregii țǎri, în fiecare primǎvarǎ și toamnǎ, începând cu acest an. Prin acest demers se dorește ca fiecare cetățean să contribuie la  refacerea și protejarea mediului înconjurǎtor.

Lansarea acestui program național în județul Bihor a avut loc prin acțiunea de plantare a puieților, sâmbǎtǎ, 17 martie 2007,  pe strada Cuza Vodǎ din municipiul Oradea. Această acțiune coordonată de Agenția pentru Protecția Mediului Bihor,G.N.M.- Comisariatul Județean Bihor și Primǎria municipiului Oradea a avut ecou atât în rândul autoritǎților administrațiilor locale din celelalte orașe și municipii din județul Bihor, cât și în rândul cetǎțenilor, în special al tinerei generații.
Cetǎțenii din municipiul Oradea au sunat în zilele următoare la sediul A.P.M. Bihor pentru a afla cum pot sǎ se implice în activitǎțile de plantare puieți organizate în aceastǎ perioadǎ. Aceștia au fost îndrumați sǎ ia legǎtura cu Compartimentul de Protecția Mediului – Spații Verzi din cadrul Primǎriei Oradea care stabilește zonele unde urmeazǎ sǎ fie plantați puieți. Răspunzând invitației lansate de A.P.M. Bihor, astfel de acțiuni de plantare de puieți au avut loc și în județ, în șase localități: Marghita, Beiuș, Salonta, Sânnicolau Român, Paleu și Avram Iancu.
În această perioadă se desfășoară și alte acțiuni de plantare de puieți și igienizări la care participă și specialiști din cadrul A.P.M. Bihor:  miercuri, 28 martie, a avut loc o acțiune de plantare puieți în comuna Dobrești, cu participarea elevilor din clasele a III-a A și C, de la Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”, coordonați de înv. Cornelia Lăzurean – Sălăgean și instit. Rodica Popa, cu sprijinul Ocolului Silvic Dobrești – în cadrul proiectului de educație ecologică “ Viață pentru mediu, viață pentru om”. Din partea A.P.M. Bihor a participat ing. Felicia Enache.
Vineri, 30 martie, va alea loc o acțiune de igienizare a unui traseu turistic din aria protejată “Defileul Crișului Repede” cu participarea elevilor de la Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea, coordonați de prof. Voichița Moș și Felicia Goina, și a elevilor de la Colegiul Tehnic Vadu-Crișului, coordonați de prof. Diana Gârz; din partea A.P.M. Bihor vor participa ing. LoredanaTârb și biolog Dorina Radoveț.
ing. Felicia Enache
                                                                                                 

Trimite email

sâmbătă, 15 august 2020