Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Concursul județean ,,Cântă şi fii vesel”

Vineri, 13 mai, la Grădinița Holcim Aleșd,

Concursul județean ,,Cântă şi fii vesel”

Bucurie, entuziasm, încântare și veselie fără margini s-au putut citi pe fețele celor 440 de preșcolari din județul Bihor, prezenți la Grădinița cu Program Prelungit Holcim Aleșd, în calitate de concurenți la prima ediție a Concursului județean ,,Cântă și fii vesel", care se derulează în cadrul proiectului educațional cu același nume.

Însuși Soarele dimineții, generos cum este, a strălucit mai tare, încântat de atâtea zâmbete. Iar copiii, în alai, cu puțin timp înaintea orei de începere a competiției, s-au adunat ciorchini, rânduri-rânduri, decorând multicolor frumoasa curte, însoțiți de educatoare, profesori, părinți și bunici. Toți au simțit și au trăit aceleași gânduri pozitive: succes deplin micilor artiști, în confruntarea copilăriei și prieteniei pe marea scenă a generosului proiect ,,Cântă și fii vesel".
De ce un proiect muzical: ,,Cântă şi fii vesel''?
,,Pentru că muzica dă suflet lucrurilor din jurul nostru, dă aripi gândirii, dă avânt imaginației, dă farmec copilăriei și tinereții, dă viață și veselie tuturor lucrurilor. Ea înlănțuiește sufletul către tot ce este bun, drept, înălțător și frumos".
Pentru că de-a lungul timpului, muzica a fost un element important în dezvoltarea omului.
Oriunde se află, omul, dar mai ales românul cântă, îşi cântă bucuria, îşi cântă tristeţea, îşi cântă dragostea şi viaţa. La fel şi copilul simte muzica, mișcarea ritmată, ca pe niște stimuli la care reacţionează cu bucurie şi plăcere încă din primele momente ale vieţii. Muzica, această minunată artă a sunetelor, reprezintă un mijloc important, sensibil şi eficient în creşterea şi educaţia copilului. Muzica reprezintă o cale de comunicare directă, uneori fără cuvinte, între ceea ce sugerează sau evocă  ascultătorul, care îi decodifică mesajul și se simte fericit.
La ora 9.10, au urcat pe scenă copiii de la Grădinița Holcim, pe care au monopolizat-o până la ora 14, când ceilalți copii (în total 440) și-au început evoluția, structurați pe trei secţiuni: soliști vocali - 50, grupuri vocale - 28 şi grupuri corale - 8. În tot acest interval, copiii au cântat, s-au mişcat în ritmul muzicii impresionând auditoriul prin candoare şi talent. Toţi au avut costumaţii minunate, care au încântat ochiul și au fericit artiștii. Unii au fost acompaniaţi, alţii  au avut negativul cântecului sau au cântat liber. A existat libertate și diversitate şi în alegerea repertoriului; au fost între soliştii vocali copii care au interpretat folclor la un nivel care a depășit așteptările, purtând costume autentice. A fost o bucurie să-i asculţi. La  finalul interpretării, fiecare solist, grupurile vocale şi corale au primit daruri: instrumente muzicale - jucării, dulciuri şi pizza. De asemenea, toţi copiii au primit diplome de participare, iar cei mai talentaţi, trofeu şi diplomă de excelenţă.
La final de concurs, am avut parte de un alt spectacol:  dansuri populare şi solişti de muzică populară şi două grupuri vocale, de la Colegiul Tehnic ,,Alexandru Roman" Aleșd, alternativa Step by Step și o elevă slovacă ce ne-a uimit cu un repertoriu impresionant.
Totul a fost posibil cu sprijinul conducerii colegiului, al sponsorului Holcim (România) S.A. şi al altor sponsori, prin implicarea trup și suflet a colectivului de educatoare de la Grădiniţa Holcim, care a organizat ca la carte o manifestare ce se vrea, din start, un exemplu de bune practici; avem în față o familie binecuvântată, educatoare cu har, motivate și dăruite, în frunte cu un ,,veteran" - model: prof. Vesa Florica, Tunduc Anca, Gherlea Ioana, Popa Aurelia, Pușcău Dorina, Pleș Florina, Pipa Delia, Dat Romina, Puie Anca și  Cheregi Daniela.
Gazdele și organizatorii Concursului județean ,,Cântă şi fii vesel", vă mulțumesc pentru participare și vă așteaptă la ediția a II-a și mai motivați! (M.&F.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concursul județean ,,Cântă şi fii vesel”. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 16 mai 2021