Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

BACStud 2016 - o adevărată sărbătoare studenţească (II)

Simpozionul Naţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești

BACStud 2016 - o adevărată sărbătoare studenţească (II)

Simpozionul Naţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești", BACStud 2016, desfăşurat ca eveniment satelit în cadrul celei de-a VI-a ediţii a conferinţei IEEE-ICCCC 2016, în perioada 11-13 mai la Oradea şi Băile Felix, a fost o adevărată sărbătoare studenţească.

BACStud 2016 s-a înscris în logica și practica învățământului centrat pe student, ca o continuare a implicării studenților în proiecte, mobilități și activități antreprenoriale.
Scopul acestui simpozion, acela de a crea un mediu de întâlnire prietenos, o punte de legătură între studenții și cadrele didactice îndrumătoare cu preocupări similare, din toată țara, dar şi cu extindere internaţională, în vederea unor colaborări viitoare, a fost atins pe deplin.
Invitaţi de onoare ai simpozionului, precum acad. Florin Gheorghe Filip, membru titular al Academiei Române, distinsa doamnă prof. univ. dr. Ioana Moisil, nepoata marelui Grigore C. Moisil şi domnul ec. George Ofrim, patron al Fabricii de mobilă ARCER şi a Hotelului Grădina Morii din Sighetu Marmației, reprezentat la simpozion de fiul domniei sale, Dan Ofrim, au contribuit la ridicarea prestigiului ştiinţific al BACStud2016.
Un număr de 88 de lucrări științifice acceptate, prezentate pe secţiuni paralele, conduse de cadre didactice din diversele centre universitare prezente la simpozion, care au avut misiunea de a modera şi evalua lucrările în urma prezentării acestora, au fost distribuite pe următoarele șapte secțiuni de lucru: Secţiunea inginerie, Secţiunea ştiinţe juridice, Secţiunea ştiinţe administrative, Secţiunea ştiinţe economice, Secţiunea multidisciplinară a studenţilor doctoranzi, Secţiunea internaţională pentru studenţi şi elevi în limba engleză, Secţiunea specială multidisciplinară pentru elevi.
La aceste secţiuni s-a mai adăugat Secţiunea aplicaţii practice-demonstrative, simulări şi ,,EXPO_BACStud 2016", la care au participat peste 15 instituții şi firme locale, secţiune la care publicul larg a putut asista la procese simulate în cauză civilă şi în cauză penală, activităţi de informare, standuri de prezentare şi activităţi practice demonstrative, expoziţii de tehnică oferite de reprezentanţi locali ai instituţiilor de poliţie, jandarmerie, comunicaţii etc, un ,,Concurs de exerciţii demonstrative şi expoziţie de proiecte tehnice elaborate de studenţi"; cursele cu pneumobilul 2016 a făcut deliciul celor prezenţi etc.  În cadrul aceleiaşi secţiuni, cei prezenţi au putut vizualiza diverse standuri de prezentare, cum ar fi standul de prezentare ,,Creativitatea - factor de dezvoltare a afacerilor din domeniul textile-pielărie", standuri de prezentare şi promovare a activităţilor de voluntariat cu prilejul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (9 - 15 mai 2016) de la Şcoala Gimnazială Internaţională Agora, Şcoala Gimnazială ,,Avram Iancu" Oradea, precum şi alte standuri şi activităţi din Curriculumul Internaţional, prezentate de Şcoala Gimnazială Internaţională Agora.
La toate acestea s-au mai adăugat alte activități care au îmbogățit consistent agenda simpozionului: un tur al oraşului Oradea, cinele festive, una dintre acestea fiind o seară românească, activităţile de agrement şi sportive din Băile Felix în care au avut loc concursuri de înot cu premii şi...nu în cele din urmă, surpriza organizatorilor de a le oferi participanţilor doritori şi disponibili un weekend, în continuarea programului BACStud, pe miraculoasa Vale a Arieşului.
La BACStud 2016 au participat peste 120 de cadre didactice, studenţi şi elevi cu afilieri din nouă universități din țară: Universitatea „Aurel Vlaicu" din Arad, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Bucureşti, Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu - Facultatea de Inginerie, Universitatea „Politehnica" Timişoara - Facultatea de Inginerie Hunedoara, Universitatea din Petroşani, Universitatea ,,Constantin Brâncuși" din Târgu-Jiu, Universitatea ,,Eftimie Murgu" din Reșița, Universitatea din Oradea, Universitatea Agora, din patru licee și școli gimnaziale din Oradea: Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu", Școala Gimnazială Internațională Agora, Școala Gimnazială „Avram Iancu" Oradea și Şcoala Gimnazială ,,Oltea Doamna", precum şi de la un colegiu din Danemarca (Struer Statsgymnasium).
Toţi participanţii la BACStud 2016 au primit diplome (de merit, de excelență sau de participare), cărţi oferite de către specialiştii pe diversele domenii.
Așa după cum am spus și am scris și la prima ediție BACStud2016, cea mai importantă reuniune studențească orădeană a demonstrat, dincolo de mesajul ştiinţific, cu multiple valenţe instructiv-educative, forţa unităţii colectivelor înfrăţite. Felicitări celor două universităţi orădene surori, Universitatea Agora (organizatorul principal) şi Universitatea din Oradea (coorganizator, prin intermediul Centrului de Creaţie Ştiinţifică şi Inovare al Studenţilor Energeticieni Orădeni, CCSISEO), înfrăţite în toată puterea cuvântului, programul şi scopul lor fiind aceleaşi; iar, reuşita simpozionului este rodul muncii şi responsabilităţii comune, al celor două colective de cadre didactice şi studenţi care au acţionat cu multă dăruire, în mod unitar. Reuşita simpozionului se datorează însă tuturor celor implicaţi, comitetului editorial, comitetului de organizare, tuturor participanţilor: cadre didactice, studenţi, elevi, firme şi instituţii, sponsori, cărora le mulţumim pentru implicare, pentru efortul depus și pentru interesul manifestat de a participa la cea de-a doua ediție a Simpozionului Național ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești", BACStud2016.
Sincere felicitări tuturor participanţilor şi premianţilor şi să dea Dumnezeu să ne revedem cu bine la ediţia BACStud 2017!
Detalii la adresele:
http://univagora.ro/ro/bacstud2016/
http://energetica-oradea.ro/ccsiseo
Responsabil eveniment,
conf. univ. dr.  ing.  Dzițac Simona
Un nou succes național!
Trebuie să precizăm că sublinierile din text ne aparțin, că din modestia pe care o caracterizează, doamna conf. univ. dr. Simona Dzițac nu și-a dorit să sune a laudă (de sine) reușita manifestării și nu-și arogă vreun merit aparte, deși toată organizarea și truda au stat pe umerii domniei sale și ai bunilor săi colaboratori din familia proprie și din familia de la locul de muncă; o spunem noi, sincer și deschis, care am monitorizat tot ce s-a făcut atât ,,acasă" (la Universitatea Agora, în amfiteatru, în săli, pe coridoare și în curte), dar și la Băile Felix, iar nenumăratele imagini (poze) stau mărturie vie a tot ce s-a înfăptuit în zilele simpozionului național studențesc.
În concluzie, sincere felicitări și mulțumiri, distinsă doamnă profesor Simona Dzițac, măcar atât!
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (227 de poze), accesați Galeria foto: BACStud 2016 - o adevărată sărbătoare studenţească (II).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 3 august 2020