Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Întâlnirea reprezentanților Inspectoratului Școlar Bihor cu directorii unităților de învățământ

Luni, marți și miercuri,

Întâlnirea reprezentanților Inspectoratului Școlar Bihor cu directorii unităților de învățământ

În cadrul campaniei de pregătire a noului an școlar, care, pentru cadrele didactice, a început luni, 1septembrie 2008, conducerea Inspectoratului Școlar Bihor (inspector general, prof. Ioan Șereș, și inspectorii generali adjuncți, Silviu Torjoc, Dorel Luca și Akos Zoltan), inspectorii cu managementul și cei cu resursele umane, inspectorii de sector, inspectorii de specialitate și inspectorul cu investițiile s-au întâlnit, luni, marți și miercuri, în Oradea și județ, cu directorii unităților de învățământ cu personalitate juridică din Oradea și județul Bihor.

 Luni și marți, întâlniri la Salonta și Beiuș, Aleșd și Marghita, miercuri, la Oradea
Luni, 1 septembrie 2008, întâlnirile au debutat la Salonta, la Colegiul Național „Arany Janos” din localitate, unde inspectorii au comunicat problemele prioritare la început de nou an școlar, iar directorii unităților de învățământ cu personalitate juridică din zonele Salonta și Tinca au raportat despre modul cum s-au preocupat de pregătirea unităților de învățământ pentru începerea noului an școlar.
După-amiază, întâlnirile s-au desfășurat la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” din Beiuș, unde au participat directorii din zonele Beiuș și Ștei.
Marți, întâlnirile s-au ținut la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd, cu participarea directorilor din zona Aleșd, iar după-amiază, la Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita, pentru directorii unităților de învățământ din zonele Marghita și Valea lui Mihai.
Miercuri, la Oradea, întâlnirile s-au desfășurat la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, pentru directorii unităților școlare gimnaziale și liceale din Oradea și sectorul Oradea, Palatul Copiilor și Elevilor și din învățământul special, precum și la sala de ședințe a Inspectoratului Școlar, pentru directorii grădinițelor cu personalitate juridică din municipiul Oradea.
La aceste întâlniri, inspectorii au comunicat noutățile la început de an școlar, iar directorii au ridicat problemele  cu care se confruntă legate de pregătirea și autorizarea unităților de învățământ.
Dacă pentru preșcolarii grădinițelor cu program prelungit, anul școlar a început luni, 1 septembrie, pentru elevi, cursurile vor începe luni, 15 septembrie 2008, în condiții normale în majoritatea unităților de învățământ, și în condiții speciale, cu activități în două schimburi pentru elevii școlilor unde reparațiile capitale continuă, iar spațiul nu permite desfășurarea cursurilor într-un singur schimb.
Tezele cu subiect unic vor continua să-i streseze și în anul școlar 2008-2009 pe elevii claselor a VII-a și a VIII-a; grupele de excelență își vor relua activitatea; colegiile vor „fi testate” potrivit normelor în vigoare, la patru și respectiv cinci ani (rezultatele vor trebui să dovedească faptul că merită numele pe care îl poartă, acela de colegiu național, tehnic sau economic); directorilor le-au fost înmânate deciziile de numire și calificativele, afișe și pliante, iar inspectorul-șef al I.S.C.I.R., Florin Plugar, a nominalizat unitățile de învățământ din localitățile unde nu s-au acordat încă autorizații I.S.C.I.R.
La început de nou an școlar, s-ar părea că cele mai multe probleme de pregătire a spațiului destinat desfășurării procesului de învățământ se întâlnesc în unitățile de învățământ ale căror localuri sunt revendicate, și aceasta din pricina faptului că inspectoratul școlar (respectiv primăria) nu mai are cum să facă investiții în respectivul local, iar pe proprietarii de drept îi doare drept în cot, chiar dacă beneficiază de chirii mai multe decât substanțiale, fără să miște un deget.
Pentru anul școlar în curs, județul Bihor urmează să primească nu mai puțin de 39 de microbuze școlare (planificate a fi livrate până în luna decembrie 2008), așa după cum aveam să aflăm de la generalul Inspectoratului Școlar, prof. Ioan Șereș.
Părinții optează, tot mai mult, pentru gădinițele cu program prelungit!
În municipiul Oradea, funcționează 30 de grădinițe cu personalitate juridică, iar în celelalte municipii și orașe ale județului Bihor, 13.
La nivelul județului sunt 444 de grădinițe cu program normal, 61 cu program prelungit și una cu program săptămânal, precum și 17 grădinițe particulare. În cele 506 grădinițe de stat, învață 19.442 de copii: 12.849 în grădinițele cu program normal, 6.573 în cele cu program prelungit și 20 la grădinița cu program săptămânal. În an de an, însă, părinții optează tot mai mult pentru grădinițele cu program prelungit, inclusiv în mediul rural, după cum ne-a declarat dna Voichița Vancu, inspector școlar de specialitate. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Întâlnirea reprezentanților Inspectoratului Școlar Bihor cu directorii unităților de învățământ.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 11 mai 2021