Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Festivalul Internațional ,,Flori de mai” – ediția a IX-a

Joi, la ,,Arcadia”,

Festivalul Internațional ,,Flori de mai” – ediția a IX-a

Joi, 19.05.2016, la Teatrul ,,Regina Maria", sala ,,Arcadia", a avut loc a IX-a ediție a Festivalului Internațional ,,Flori de mai".

Cu acest prilej, Centrul Școlar de Educație Incluzivă ,,Orizont" Oradea, prin director dr. Angela Marușca, director adjunct Popa Gina și prof. psih. Adriana Ficuț, împreună cu colegii implicați și cu elevii pregătiți să arate ce au mai învățat în acest an  școlar, au prezentat un program artistic cu valoare atât educațională, cât și sentimentală.
Programul artistic a încântat juriul și publicul, a sensibilizat inimile sponsorilor, iar grupele de copii care au urcat pe scenă ne-au transmis emoțiile lor firești prin prezentarea unor piese, recitarea de poezii, cântece care elogiau  primăvara în simfonii și nu în ultimul rând au pregătit o expoziție de obiecte confecționate de mânuțele copiilor, îndrumați de cadre didactice din țară și nu numai.
,,Acolo unde înfloresc florile, există și speranță"
Scopul principal al acestui festival este acela de a contribui la socializarea copiilor, la integrarea în societate a copiilor aflați în centrele școlare de educație incluzivă, dar și a celor integrați în învățământul de masă. Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt elevii cu cerințe educative speciale din școlile speciale și cei integrați în învățământul de masă, colegii care-i susțin și-i ajută, profesorii care-i îndrumă, dar și părinții care pot să-i vadă evoluând pe scenă.
Juriul, format din reprezentanți ai unor instituții culturale de prestigiu din județ, parteneri ai evenimentului, a desemnat câștigătorii care pe lângă diplome au primit dulciuri  și multe aplauze.
,,Acolo unde înfloresc florile, există și speranță" și cum speranța noastră a celor care educăm sunt educabilii noștri, dorim ca ei să înflorească mereu pe scena vieții, aceste ,,flori de mai" și să ne aducă tuturor numai bucurii.
Colaboratorii noștri sunt deja cunoscuți de cei care au devenit parteneri fideli: Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Teatrul ,,Regina Maria"- sala ,,Arcadia" Oradea, Universitatea din Oradea, C.J.R.A.E. Bihor, Liceul de Arte, D.G.A.S.P.C. Bihor, Asociația Tomas George Toboșaru, d-l Tomas - baloane, S.C. Farmazoovet SRL, S.C. Four&For SRl, Floralia Non Stop Natalie, Complex Prezident, Hotel Restaurant Silver,  Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea precum și Asociația Națională a Profesorilor Psihopedagogi ,,Orizont" și cadrele devotate școlii.
Trebuie să le mulțumim și de această dată colaboratorilor și  sponsorilor pentru ajutorul oferit; invitaților speciali care vin să încânte publicul până ce juriul deliberează: Raul Frățilă și Fanea Beatrice (dans de societate), Irina Drăgoiu și Casian Mihnevici  (dans modern), soliștilor și dansatorilor Ansamblului ,,Bihorul".
Tuturor celor implicați (ori simpli spectatori),  participanți direcți, coordonatori și profesori ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă ,,Orizont" Oradea le mulțumim călduros!
Prof. Maria Serafim
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Festivalul Internațional ,,Flori de mai” –  ediția a IX-a.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 18 august 2019