Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Europa zâmbeşte româneşte

De 9 mai, la Colegiul Naţional ,,O. Goga” din Marghita

Europa zâmbeşte româneşte

Luni, 9 mai 2016, la Colegiul Naţional ,,O. Goga" din Marghita a fost mare forfotă.

Prichindeii din clasele primare ştiu că în 9 mai e Ziua Europei, aşa că au început pregătirile devreme pentru a sărbători cum se cuvine. Şi-au lăsat pentru o zi uniforma pe umeraşe şi au înlocuit-o cu hăinuţe colorate în culorile drapelelor ţărilor membre ale Uniunii Europene. Valuri pestriţe de copii  intră nerăbdătoare  pe poarta şcolii. Ştiau că pentru luni, doamnele învăţătoare au pregătit un program special.
Au început, aşadar, prin urmărirea unor materiale informative despre Uniunea Europeană, realizate în format electronic. Acestea au fost prezentate  într-un limbaj nonformal, astfel încât să fie accesibile nivelului lor de înţelegere, oferind copiilor posibilitatea de a-şi verifica şi îmbogăţi cunoştinţele despre Uniunea Europeană. Programul de activităţi a continuat cu  aplicaţii practice, de confecţionare a steagului Uniunii Europene şi ale statelor membre, precum şi testarea cunoştinţelor în cadrul unui concurs interactiv, la clasele mai mari.
Toate pregătirile au culminat cu defilarea în parcul din faţa colegiului şi în centrul oraşului. Râuri de pitici multicolori fluturând steguleţe au curs pe aleile parcului cântând imnul Uniunii Europene. Bucuria copiilor a prins în mrejele ei şi câţiva trecători care au început să cânte împreună cu ei şi să-i fotografieze. Pe feţele tuturor se citea mândria de a fi europeni, dată de sentimentul că aparţin unei comunităţi importante.
Ziua de 9 mai 2016 va rămâne cu siguranţă o zi de care copiii şi dascălii  colegiului nostru îşi vor aminti cu plăcere, o zi în care Europa a zâmbit româneşte şi la Marghita.
Prof. Loredana Braia & Ribana Costelaş

Trimite email

luni, 3 august 2020