Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Secţiunea Aplicaţii practice-demonstrative, simulări

Expo BACStud 2016

Secţiunea Aplicaţii practice-demonstrative, simulări

Secţiunea Aplicaţii practice-demonstrative, simulări şi Expo BACStud 2016, coordonată de prof. univ. dr. Elena-Ana Iancu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Universităţii Agora din municipiul Oradea, a început cu un proces simulat studenţesc în cauză civilă, a continuat cu expoziţii, standuri de prezentare, activităţi de informare, exerciţii practice şi exemplificări moduri de acţiune specifice instituţiilor invitate, iar în încheiere, participanţii au fost invitaţi la un proces simulat studenţesc în cauză penală, coordonat de procuror, lect. univ. dr. Liviu Lascu.

Răspundere contractuală și răspundere civilă delictuală
Procesul simulat studenţesc în cauză civilă a avut ca temă o speţă de drept civil întemeiată pe răspundere contractuală și răspundere civilă delictuală, respectiv repararea prejudiciului cauzat reclamantei de fapta ilicită a pârâtului, care nerespectând regulile de circulație a provocat un eveniment rutier în urma căruia reclamanta a suferit vătămări corporale. În temeiul răspunderii civile contractuale a fost chemată în judecată și societatea de asigurări la care pârâtul încheiase un contract de asigurare.
Protagonişti în procesul simulat studenţesc în cauză civilă, desfăşurat în data de 11 mai 2016, ora 18,30 au fost studenţii Universităţii Agora din municipiul Oradea, Facultatea de Ştiinţe Juridice și Administrative, sub coordonarea cadrelor didactice: judecător, lect. univ. dr. Loredana Doseanu; judecător, lect. univ. dr. Ioana-Luminiţa Dudaş; avocat, lect. univ. dr. Radu-Gheorghe Florian.
Studenţi:
Judecător: Poleac Daiana Maria
Grefier: Puşcaş Ozana
Avocat societate de asigurare: Cociubei Andrei Claudiu
Reprezentant societate de asigurare: Contraș Alexandra Marinela
Avocat pârât: Szabo Katalin Elisabeta (Maczko)
Pârât: Hava Mircea-Ioan
Avocat reclamant: Titi Virgil Ronald
Reclamanta: Fâşie Iolanda-Livia
Martor reclamant: Fărcanea Lavinia Alina
Martor: Fâşie Geordano Şerban
Avocat chemat în garanţie: Cornea Antonia Ioana.
Foto: Florin Naghi

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021