Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Secţiunea Aplicaţii practice-demonstrative, simulări

Expo BACStud 2016

Secţiunea Aplicaţii practice-demonstrative, simulări

Secţiunea Aplicaţii practice-demonstrative, simulări şi Expo BACStud 2016, coordonată de prof. univ. dr. Elena-Ana Iancu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Universităţii Agora din municipiul Oradea, a început cu un proces simulat studenţesc în cauză civilă, a continuat cu expoziţii, standuri de prezentare, activităţi de informare, exerciţii practice şi exemplificări moduri de acţiune specifice instituţiilor invitate, iar în încheiere, participanţii au fost invitaţi la un proces simulat studenţesc în cauză penală, coordonat de procuror, lect. univ. dr. Liviu Lascu.

Răspundere contractuală și răspundere civilă delictuală
Procesul simulat studenţesc în cauză civilă a avut ca temă o speţă de drept civil întemeiată pe răspundere contractuală și răspundere civilă delictuală, respectiv repararea prejudiciului cauzat reclamantei de fapta ilicită a pârâtului, care nerespectând regulile de circulație a provocat un eveniment rutier în urma căruia reclamanta a suferit vătămări corporale. În temeiul răspunderii civile contractuale a fost chemată în judecată și societatea de asigurări la care pârâtul încheiase un contract de asigurare.
Protagonişti în procesul simulat studenţesc în cauză civilă, desfăşurat în data de 11 mai 2016, ora 18,30 au fost studenţii Universităţii Agora din municipiul Oradea, Facultatea de Ştiinţe Juridice și Administrative, sub coordonarea cadrelor didactice: judecător, lect. univ. dr. Loredana Doseanu; judecător, lect. univ. dr. Ioana-Luminiţa Dudaş; avocat, lect. univ. dr. Radu-Gheorghe Florian.
Studenţi:
Judecător: Poleac Daiana Maria
Grefier: Puşcaş Ozana
Avocat societate de asigurare: Cociubei Andrei Claudiu
Reprezentant societate de asigurare: Contraș Alexandra Marinela
Avocat pârât: Szabo Katalin Elisabeta (Maczko)
Pârât: Hava Mircea-Ioan
Avocat reclamant: Titi Virgil Ronald
Reclamanta: Fâşie Iolanda-Livia
Martor reclamant: Fărcanea Lavinia Alina
Martor: Fâşie Geordano Şerban
Avocat chemat în garanţie: Cornea Antonia Ioana.
Foto: Florin Naghi

Trimite email

luni, 3 august 2020