Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Unitate în diversitate

Proiectul ,,european” cu ,,Oltea Doamna”

Unitate în diversitate

Prin acest parteneriat am încercat să introducem atât elevii Școlii Gimnaziale Internationale Agora cât și elevii Școlii Gimnaziale ,,Oltea Doamna", în patrimonial cultural, științific și natural al țărilor care alcătuiesc Uniunea Europeană.

De la școala noastră au participat elevii din ciclul primar și gimnazial, iar de la partenerii noștri, elevii claselor a IV-a D, A și E, coordonați de doamnele prof. Ienei-David Laura, Curpaș Anca și Oros Daniela.  A fost o activitate interactivă soldată cu multe premii, oferite de partenerul nostru Centrul Europe Direct  (carte europeană, baloane și diplome personalizate), care au fost înmânate de doamna conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu.
Uniunea Europeană
Uniunea Europeană este rezultatul unui proces de cooperare și integrare început în 1951 de șase țări: Belgia, Germania, Franța, Italia, Luxemburg și Olanda.
Au urmat șase valuri de aderare (1973 - Danemarca, Irlanda și Marea Britanie; 1981 - Grecia; 1986 - Spania și Portugalia; 1995 - Austria, Finlanda și Suedia; 2004  - Cipru, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovenia, Slovacia și Ungaria;  2007 - România, Bulgaria, 2013 - Croația).
Astăzi, Uniunea Europeană include 28 de țări, cu 24 de limbi oficiale.
U. E. are peste 500.000.000 de locuitori.
După ce am trecut în revistă părinții fondatori ai U.E., ne-am ,,duelat" în cadrul
rubricii Știați că în a evidenția și a reține cele mai importante informații despre fiecare din țările Uniunii Europene.
La final, ca de obicei, am avut momentul de socializare cu partenerii noștri de proiect de la ,,Oltea Doamna".
Prof. coord. Crina Miere
Foto: Florin Naghi
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Unitate în diversitate.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019