Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Surprizele polițiștilor bihoreni pentru elevii claselor I de la Lic. T. ,,Onisifor Ghibu”

Ieri, în ajunul Zilei Copilului

Surprizele polițiștilor bihoreni pentru elevii claselor I de la Lic. T. ,,Onisifor Ghibu”

Unul dintre cele mai importante momente din viața fiecărui copil este debutul școlar. Elevii clasei I au în față tot felul de provocări, cu totul noi, primele succese, primele decizii luate fără ajutorul părinților.

Lumea contemporană, în afara nenumăratelor posibilități de dezvoltare, atrage după sine și multe pericole. Este important ca elevii să fie în siguranță pe drumul spre școală, în unitatea de învățământ, acasă sau la joacă.
Marți, 31 mai 2016, la Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu", elevii clasei I B au desfășurat o amplă activitate rutieră, organizată de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor cu tema ,,Stop, viața are prioritate!", parte din Proiectul național ,,Școala Siguranței Tedi", coordonat la nivelul școlii noastre de către prof. Stanca Simona.
Fiecare elev, sprijinit de unul dintre părinți a avut de realizat un desen pe asfalt pe teme de prevenire a victimizării copiilor prin accidente rutiere: strada, indicatoarele rutiere, polițiști în intersecție, autovehicule de poliție, dar și școală, flori, natură și mult soare. Desenele copiilor au fost premiate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Bihor cu câte o diplomă și o legitimație de ,,Polițist pentru o zi".
Patrulele de intervenție
Tot ieri (marți), elevii claselor I de la ,,Ghibu" (peste 140) au avut posibilitatea de a trăi o experiență unică, aceea de a urca în mașina echipajului de intervenție rapidă și de a participa la un număr de dresaj cu Roco, vedeta câinilor polițiști bihoreni. Pentru a vedea exact ce se întâmplă în viața de zi cu zi a unui polițist, copiii au fost împărțiți pe grupe, în patrule de intervenție și sub stricta supraveghere a persoanelor abilitate au dirijat circulația rutieră din preajma instituției noastre, mai ales la trecerile de pietoni nesemnalizate cu semafor.
Toate activitățile și-au propus educarea copiilor astfel încât aceștia să conștientizeze posibilele pericole, să învețe cum să le evite și cum să procedeze în cazul apariției lor.
Dacă elevii au fost premiați cu legitimații de ,,Polițist pentru o zi", toate cadrele didactice implicate direct, profesorii (îndrumătorii claselor I): Farcaș Rodica, Stanca Simona, Filip Maria, Duma Alina și Mateiaș Mărioara, au primit diplome pentru susținerea activităților polițiștilor bihoreni.
Astăzi, de Ziua Copilului, polițiștii bihoreni îi invită pe cei mici în Orășelul Copiilor, pentru a sărbători împreună printr-o serie de concursuri și jocuri organizate special pentru ei.
Prof. Stanca Simona
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Surprizele polițiștilor bihoreni pentru elevii claselor I de la Lic. T. ,,Onisifor Ghibu”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 5 iulie 2020