Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Comportamente înjositoare din partea membrilor din Comisia centrală sau din partea organizatorilor locali

La Olimpiada Națională de Tehnologia Informației Bacău,

Comportamente înjositoare din partea membrilor din Comisia centrală sau din partea organizatorilor locali

Vă supunem atenției COMUNICATUL DE PRESĂ referitor la organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de Tehnologia Informației - Bacău, 19-22 mai 2016.

Asociația Elevilor din Bacău, în urma sesizărilor venite la nivel național și, de asemenea, în urma unor postări de pe diferite rețele de socializare sau bloguri, emite prezentul comunicat de presă în atenția tuturor societăților media și opiniei publice.
Datorită faptului că, după cum și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice ar trebui să o facă - însă deseori refuză, apărăm interesele elevilor și considerăm că aceștia sunt principalii actori ai sistemului educațional, suntem surprinși să aflăm ce s-a petrecut în această ediție a competiției mai sus menționate, mai ales datorită faptului că este vorba de etapa națională a acestei Olimpiade.
Constatăm că în decursul zilei de vineri, 20 mai 2016, au existat o sumedenie de probleme ce au ținut în primul rând de organizatorul local, și anume IȘJ Bacău. Un număr de 13 elevi ce au ajuns la această fază a Olimpiadei în urma unei etape județene ce se pare că s-a desfășurat fără probleme sunt acuzați acum de către organizatorii acestei competiții de necunoștință a Regulamentului de Organizare, în condițiile în care chiar organizatorii nu au respectat reglementările aferente Precizărilor privind organizarea și desfășurarea OTI. Este vorba despre salvarea surselor ce urmează a fi evaluate de subcomisiile din Comisia centrală. În anexa 1 din documentul precizat mai sus sunt prezentate borderourile ce trebuie să existe pe ușile laboratoarelor în care se susține proba, pentru o informare cât mai clară asupra desfășurării competiției. Anul acesta, coloana „ID" a fost înlocuită cu coloana „Nr. Crt.", iar pe stațiile de lucru erau afișate două numere: numărul curent și ID-ul fiecărui concurent. De aici au pornit foarte multe neclarități ce în unele cazuri au putut fi soluționate (câțiva participanți au confirmat faptul că membrii Comisiei tehnice le-au permis redenumirea directoarelor de lucru), însă în cele 13 cazuri prezentate mai sus nu. Mai mult, în aceleași Precizări, la secțiunea „Salvarea soluțiilor/predarea lucrărilor", nu este precizat momentul redenumirii directorului, neexistând, astfel, precizarea că în momentul sosirii Comisiei tehnice, participantul nu mai are voie să îl redenumească.
De asemenea, elevii participanți au reclamat chiar și comportamente înjositoare din partea membrilor din Comisia centrală sau din partea organizatorilor locali, comportamente ce au fost însoțite și de un limbaj agresiv, lucru pe care îl considerăm nedemn de un angajat ce se află, înainte de toate în slujba Ministerului, în slujba elevului, și anume o persoană ce se dorește a se numi „profesor".
Solicităm public, pe această cale, un comunicat de presă din partea Inspectoratului Școlar Județean Bacău referitor la faptele prezentate mai sus și cele prezentate de către elevii participanți.
De asemenea, ne asumăm public faptul că vom urmări acest subiect și pe viitor, până când acesta va produce, într-adevăr, o schimbare în mentalitatea cadrelor didactice implicate în astfel de competiții și în desfășurarea acestora.
Președinte interimar al Asociației Elevilor din Bacău,
Dragoș-Gabriel Cazan

Trimite email

joi, 13 august 2020