Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Comportamente înjositoare din partea membrilor din Comisia centrală sau din partea organizatorilor locali

La Olimpiada Națională de Tehnologia Informației Bacău,

Comportamente înjositoare din partea membrilor din Comisia centrală sau din partea organizatorilor locali

Vă supunem atenției COMUNICATUL DE PRESĂ referitor la organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de Tehnologia Informației - Bacău, 19-22 mai 2016.

Asociația Elevilor din Bacău, în urma sesizărilor venite la nivel național și, de asemenea, în urma unor postări de pe diferite rețele de socializare sau bloguri, emite prezentul comunicat de presă în atenția tuturor societăților media și opiniei publice.
Datorită faptului că, după cum și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice ar trebui să o facă - însă deseori refuză, apărăm interesele elevilor și considerăm că aceștia sunt principalii actori ai sistemului educațional, suntem surprinși să aflăm ce s-a petrecut în această ediție a competiției mai sus menționate, mai ales datorită faptului că este vorba de etapa națională a acestei Olimpiade.
Constatăm că în decursul zilei de vineri, 20 mai 2016, au existat o sumedenie de probleme ce au ținut în primul rând de organizatorul local, și anume IȘJ Bacău. Un număr de 13 elevi ce au ajuns la această fază a Olimpiadei în urma unei etape județene ce se pare că s-a desfășurat fără probleme sunt acuzați acum de către organizatorii acestei competiții de necunoștință a Regulamentului de Organizare, în condițiile în care chiar organizatorii nu au respectat reglementările aferente Precizărilor privind organizarea și desfășurarea OTI. Este vorba despre salvarea surselor ce urmează a fi evaluate de subcomisiile din Comisia centrală. În anexa 1 din documentul precizat mai sus sunt prezentate borderourile ce trebuie să existe pe ușile laboratoarelor în care se susține proba, pentru o informare cât mai clară asupra desfășurării competiției. Anul acesta, coloana „ID" a fost înlocuită cu coloana „Nr. Crt.", iar pe stațiile de lucru erau afișate două numere: numărul curent și ID-ul fiecărui concurent. De aici au pornit foarte multe neclarități ce în unele cazuri au putut fi soluționate (câțiva participanți au confirmat faptul că membrii Comisiei tehnice le-au permis redenumirea directoarelor de lucru), însă în cele 13 cazuri prezentate mai sus nu. Mai mult, în aceleași Precizări, la secțiunea „Salvarea soluțiilor/predarea lucrărilor", nu este precizat momentul redenumirii directorului, neexistând, astfel, precizarea că în momentul sosirii Comisiei tehnice, participantul nu mai are voie să îl redenumească.
De asemenea, elevii participanți au reclamat chiar și comportamente înjositoare din partea membrilor din Comisia centrală sau din partea organizatorilor locali, comportamente ce au fost însoțite și de un limbaj agresiv, lucru pe care îl considerăm nedemn de un angajat ce se află, înainte de toate în slujba Ministerului, în slujba elevului, și anume o persoană ce se dorește a se numi „profesor".
Solicităm public, pe această cale, un comunicat de presă din partea Inspectoratului Școlar Județean Bacău referitor la faptele prezentate mai sus și cele prezentate de către elevii participanți.
De asemenea, ne asumăm public faptul că vom urmări acest subiect și pe viitor, până când acesta va produce, într-adevăr, o schimbare în mentalitatea cadrelor didactice implicate în astfel de competiții și în desfășurarea acestora.
Președinte interimar al Asociației Elevilor din Bacău,
Dragoș-Gabriel Cazan

Trimite email

luni, 17 ianuarie 2022