Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Sute de copii au sărbătorit miercuri alături de poliţiştii bihoreni ziua de 1 Iunie

Ziua copilăriei, alături de poliţiştii bihoreni

Sute de copii au sărbătorit miercuri alături de poliţiştii bihoreni ziua de 1 Iunie

În contextul zilei de 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor a organizat o serie de activităţi preventive pentru copii, reafirmând preocuparea permanentă pe care poliţiştii bihoreni o au pentru siguranţa celor mici.

Miercuri, 1 iunie 2016, în intervalul orar 11.00 - 14.00, în contextul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Copilului, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, poliţiştii din cadrul Biroului Poliţiei de Proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea și polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au fost alături de copii printr-o serie de manifestări organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, în Orăşelul Copiilor din Oradea.
Peste 300 de copii, alături de părinţi şi bunici au participat cu interes la concursurile atractive, interactive, organizate de poliţiştii bihoreni, participând într-un număr foarte mare la toate competiţiile pe teme preventive.
Poliţiştii bihoreni i-au implicat pe copii într-o serie de concursuri atractive, interactive,  precum concursul „Desenăm, ne jucăm, circulație învăţăm!", de desene pe asfalt, pentru copiii cu vârsta între 5 - 10 ani, în cadrul căruia participanții au ilustrat cu creta pe asfalt noțiuni specifice circulației  rutiere.
Un alt concurs organizat pentru copii de polițiștii bihoreni a fost concursul de educație rutieră „Siguranţă pe două roţi", cu decernarea titlului de „Polițist pentru o zi". Competiția s-a adresat copiilor cu vârsta între 7- 14 ani. Concursul a avut două probe, o probă de teorie, un chestionar cu 10 întrebări și o probă de parcurgere a unui traseu. Câștigătorii au fost recompensați cu diplome, premii și legitimații de „Polițist pentru o zi".
În acelaşi timp, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au abordat într-o manieră originală tematica preventivă, prin implicarea copiilor într-un concurs de rebus inedit, pe teme  preventive, în cadrul căruia copiii au descifrat cuvinte „cheie " și au răspuns la întrebări din domeniul prevenirii criminalității. Concursul s-a adresat copiilor cu vârsta între 10-14 ani.
Concursul preventiv ,,Cum să fiu în siguranță", adresat elevilor din ciclul primar, a constat în completarea unui chestionar cu 10 întrebări din patru domenii preventive, respectiv siguranța pe Internet, prevenirea victimizării, prevenirea accidentelor rutiere, răspunderea penală a minorilor.
Copiii prezenți în Orășelul Copiilor alături de polițiștii bihoreni au avut ocazia să observe îndeaproape motocicleta de serviciu și un autoturism de poliție inscripționat.
Totodată, poliţiştii bihoreni au distribuit, prin intermediul unui stand de informare instalat în Orăşelul Copiilor, diverse materiale informativ - preventive, destinate atât copiilor, cât şi părinţilor şi bunicilor care au fost prezenţi la activităţile organizate de poliţiştii bihoreni.
Comisar-șef de poliţie Ioana Indrieş,
Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Sute de copii au sărbătorit miercuri alături de poliţiştii bihoreni ziua de 1 Iunie.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 22 octombrie 2019