Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Elevi ai Liceului Tehnologic Nr.1 Cadea, la teatru

O seară la teatru... alături de ei

Elevi ai Liceului Tehnologic Nr.1 Cadea, la teatru

Ieşitul la teatru se pare că devine un obicei al liceului nostru, astfel încât, iată-ne din nou parte a publicului orădean, într-o după-amiază a zilei de 3 iunie a acestui an.

O parte dintre elevii noştri alături de profesorii Dobos Sándor, Vana Ioana şi Molnar Mihai au luat parte  la piesa de teatru Stabat Mater din cadrul stagiunii teatrului maghiar Szigligeti Színház.
Stabat Mater este o piesă de teatru modernă ce îmbină mişcarea, dansul şi graţia pentru a reda ceea ce poate, uneori, cuvintele nu pot.  Tema centrală a acestei reprezentaţii scenice este suferinţa mamei care îşi pierde copilul. Piesa sensibilizează atât prin armonizarea dansului cu muzica, cât şi prin puterea gesturilor şi a mişcărilor. Muzica lui Rossini este un alt element sugestiv al acestei piese.
Sperăm că puterea limbajului fără cuvinte să fi pătruns până dincolo de ceea ce izbesc ochii şi în rândul elevilor noştri. Dar, iată câteva păreri despre această piesă în urma unor discuţii aferente, care ne bucură deopotrivă şi ne încurajează:
„Piesa a fost foarte frumoasă, chiar dacă nu am înţeles cuvintele simfoniei, însă în mare mi-am dat seama despre ce a fost vorba. Mi-a plăcut foarte mult clădirea teatrului, precum şi actorii. Această ieşire la teatru va rămâne de neuitat, mai cu seamă, şi datorită unor mici detalii „de culise" - maşina care ne-a adus la Oradea s-a defectat şi ne era teamă să nu ratăm piesa de teatru. În final, totul s-a încheiat cu bine", concluzioneză Dávid
„Am rămas impresionată de piesa de teatru, consider că este foarte interesantă, chiar dacă la început nu realizam tema acesteia; pe parcurs, mi-am dat seama de conotaţia ei religioasă, la finalul piesei domnii profesori confirmându-mi acest fapt, în urma discuţiilor", ne-a relatat Alexandra.
Toate acestea ne fac să concluzionăm precum spunea Grigore Vieru: ,,Cea mai veche carte din lume este o mamă, cea mai frumoasă carte din lume este o mamă".
Mulţumim pentru participarea voastră: Kiss Noémi (clasa a VIII-a), Kiss Rebeka (clasa a VIII-a), Kéri Dávid (clasa a X-a A), Kéri Jozsef (fost elev), Ile Csilla, (clasa a X-a A), Tamás Alexandra (clasa a X-a A), Portik Lorand (clasa a X-a A), Kiss Éva (clasa a XI-a C).
Prof. Vana Ioana & prof.ing. Molnar Mihai

Trimite email

vineri, 7 august 2020