Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 noiembrie 2020
1.*Un autobuz vechi, transformat într-o sală de clasă modernă pentru copiii dintr-un sat. Proiectul a fost sprijinit de peste 1.000 de voluntari, printre care și Simona Halep
.....
O sală de clasă modernă și inedită a fost amenajată pentru elevii din satul Augustin din Brașov într-un autobuz scos din circulaţie, în cadrul unui proiect realizat de Asociația Zi de Bine, împreună cu Natalia Ginghina și Adrian Secal, profesori în programul Teach for Romania, care au pornit campania de strângere de fonduri pentru proiectul EduBuzz, potrivit brasovmetropolitan.ro.

2.*Tiina Peterson, expert în educație timpurie al Ministerului Educației din Estonia: Noi am păstrat grădinițele deschise în perioada aceasta / Încercăm să facem profesia de educator cât mai atrăgătoare și apreciată în societate
.....
Pentru că educația timpurie este obligatorie, ,,noi am păstrat grădinițele deschise în perioada aceasta”, a declarat Tiina Peterson, expert șef al departamentului de educație primară și generală din Ministerul Educației, din Estonia. Aceasta a fost invitată la conferința online SuperTeach de sâmbătâ, 14 noiembrie, Revoluția mentalității în educație – Educație timpurie. Tiina Peterson a spus că strategia estonă pentru educație timpurie a început cu formarea profesorilor și ,,încercăm să facem profesia de educator cât mai atrăgătoare și apreciată în societate”...

3.* Educația în Marea Britanie: O privire asupra relației dintre educație și comunitate
.....
Gândindu-mă la care a fost cel mai important aspect al vieţii noastre ȋn străinătate pȃnă ȋn acest moment, mi-am dat seama că educația copilului nostru este răspunsul.
Noi ne-am mutat în Marea Britanie când Irina avea 1 an și 10 luni. Două precizări se impun de la început. Prima este aceea că situația noastră era diferită de a unui emigrant tânăr profesionist care se mută într-o țară străină și care nu are copii; odată ce ai copii, componentele de integrare, socializare și trai devin mai relevante decât cele strict profesionale. Cel puțin, așa a fost pentru mine.
De asemenea, când mă refer la educație, vorbesc despre sensul holistic și comprehensiv al conceptului de educație; voi aborda, astfel, educația nu doar în sensul strict al instituțiilor care oferă aceste servicii, ci și al modului în care un copil se formează prin interacțiunea cu instituțiile culturale, și anume familia și comunitatea...

Arta în natură și cultură 2016

Tabără pentru copii, în perioada 16 - 23 iulie, la Straja, Platoul Soarelui

Arta în natură și cultură 2016

Tabăra de vară ,,Artă în natură și cultură" a fost concepută cu misiunea de a contribui la creșterea armonioasă a copiilor (cu vârsta cuprinsă între 7 - 12 ani), pregătindu-i astfel pentru un viitor de succes.

Pe parcursul unei săptămâni vom îmbina diverse activități artistice, sportive și culturale care îi vor ajuta pe copii să-și găsească - într-un mediu sigur și distractiv - pasiunile, dar și să se dezvolte din punct de vedere social, fizic, emoțional și psihic.
Tabăra de vară ,,Artă în natură și cultură" este un loc sigur unde copiii pot învăța cum să lege prietenii, să se autodepășească, să deprindă noi abilități și să devină adolescenți responsabili și independenți.
Activități
 Arte plastice:
-Experimentarea diferitelor tehnici în pictură;
-Cursuri tematice despre artiști vizuali;
-Ateliere handmade: brățări, sculptură neconvențională.
-Facepainting;
Aventură, activități cu specific montan:
- Drumeții pe munte și în pădure;
- Vânătoare de comori;
- Foc de tabără;
- Instructaj de voie bună și înviorare;
- Jocuri și activități sportive: volei, fotbal, gimnastică;
- Cules de afine;
Cultură și educație:
-Lecții practice de bune maniere;
-Incursiuni în cultura generală: istoria artei, istoria culturii și civilizației.
-Exerciții de dicție și memorie;
-Seară de cinema;
Actorie și dans:
-Mișcare scenică, improvizație artistică, coregrafie, dans;
-Mimă, ritm impus, coordonare;
-Discotecă;
-Seara talentelor;
-Bal mascat.
Muzică:
-Introducere în lumea muzicală;
-Învățarea acordurilor de bază;
-Cântece de grup.
*Opțional, cei care posedă instrumente muzicale, le pot aduce
Obiective:
Extinderea capacității de exprimare artistică;
Creşterea încrederii de sine;
Detectarea propriilor talente și pasiuni;
Dezvoltarea comunicării și interacțiunii de grup;
Stimularea curiozităţii;
Dezvoltarea unei creșteri sănătoase;
Eliminarea dependenței de calculator;
Dezvoltarea răbdării și a responsabilității;
Dezvoltarea mijloacelor de expresie corporală, verbală și non-verbală;
Se asigură:
Cazare de 3 stele la Cabana Platoul Soarelui (camere cu 3-4 locuri); Locație avizată de Ministerul Educației pentru organizarea de tabere școlare.
3 mese/zi + gustări; Toate proaspăt gătite în restaurantul propriu.
Supraveghere și asistență de către personal profesionist;
Animatori socio-educativi cu experiență de peste 9 ani în lucrul cu copiii;
Asistență medicală;
Recuzite și materiale pentru desfășurarea activităților;
Premii și diplome;
CD cu fotografii din tabără.
Înscrierile se fac între 1 și 15.06.2016
Preț: 850 lei
Pentru rezervarea unui loc în tabără se achită un avans de 300 lei în termen de 15 zile de la înscriere.
Copiii proveniți din aceeași familie beneficiază de o reducere de 10% pentru al doilea copil.
O dezvoltare armonioasă în copilărie este cheia succesului în viață
Maria Zaporojan (în foto), animator socio-educativ, co-fondator al Școlii Bunelor Maniere, cu experiență de peste 9 ani în lucrul cu copiii, o carieră în arte plastice, public speaking, evenimente culturale și modeling, consideră că o dezvoltare armonioasă în copilărie este cheia succesului în viață.
Constantin Penciu (în foto), psiho-pedagog de recuperare, profesor de chitară și animator, cu experiență în educația școlară, tabere și petreceri, crede că distracția este o permanentă vânătoare de comori! El este Constantin, Constantin este mereu în tabără.
Informații suplimentare și înscrieri:
Mihaela Dobre, tel. 0724.887.293  office@platoulsoarelui.ro

Trimite email

marţi, 24 noiembrie 2020

Poza zilei

Daciana, la Londra!

Toată e numai zâmbet și... fericire!
Mulțumim, Daciana-Florina Florea!
Tu alungi pandemia și covidul din sufletele și viața noastră cenușie!
(Ovi)