Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

“Prietenul meu, calculatorul!”

Dintre noutățile anului școlar la Grădinița nr. 53

“Prietenul meu, calculatorul!”

Noutățile anului școlar 2008-2009 la Grădinița nr. 53 din Oradea sunt legate de opționale și proiecte, trei opționale noi și permanentizarea unui proiect internațional cu grădinița din Apateu (Ungaria).

 Grădinița nr. 53 din Oradea (grădiniță cu program prelungit), situată pe strada Călugăreni nr. 4A, este una dintre unitățile mari și căutate din zonă, având 10 grupe și un efectiv de 265 de copii (din care trei grupe mici).
Doamna directoare, Aurica Beleiu, este încântată de audiența pe care o are unitatea în zonă, de buna colaborare cu părinții și de atitudinea acestora. “Satisfacția noastră cea mai mare este să-i vedem pe părinți mulțumiți de ofertele și serviciile noastre, să-i simțim pe copii aproape, și să-i putem modela după știință, cu tact și respect, cu dragoste și înțelegere.”
Sălile au fost igienizate încă de la sfârșitul lunii iunie, mobilierul este nou, în totalitate, de anul școlar trecut. În hol, a fost amenajată o bibliotecă “centrală”, chiar dacă fiecare grupă își are biblioteca sa proprie, televizor, unu sau două calculatoare, aparatură audio și video. Cu ani în urmă, toate educatoarele au urmat un curs pentru descifrarea tainelor calculatorului, iar din acest an școlar, unul dintre cele trei opționale noi va fi “Prietenul meu, calculatorul!” (la concurență cu gimnastica ritmică și germana, dar și cu opționalele existente: engleza, dansul sportiv și șahul).
Colectivul de cadre didactice e tare în proiecte! Nu am fost pregătiți să recepționăm toate proiectele existente și nici nu e momentul acum să le facem cunoscute pe toate, vom puncta doar spunând că există un parteneriat permanent cu școala învecinată (Școala cu clasele I-VIII nr. 16), unul interjudețean, cu o grădiniță din Satu Mare, un proiect cu Școala cu clasele I-VIII “Octavian Goga” (între clasa a IV-a B, înv. Liana Petruța și grupa educatoarelor inst. Marcela Bondar și Viorica Derșidan), un proiect internațional cu o grădiniță din Apateu (Ungaria), care, din acest an școlar, va deveni permanent, la propunerea partenerilor din Apateu, încântați de colaborarea cu Grădinița nr. 53 din Oradea. Anul trecut, partenerii orădeni au fost invitați în două rânduri în Ungaria, în lumina “Dialogului intercultural” (în 4 iunie la Bedeu, iar în 12 iunie, la Apateu). Ei le vor întoarce vizita în această toamnă.
Vizitând grădinița (la ora la care copiii erau “ancorați” în lumea minunată a poveștilor, navigând cu gândul peste mări și țări, și visându-se feciori și fete de împărați), am cunoscut realitatea în direct, cu toată dotarea, ambientul și atmosfera. Unii nu au rezistat tentației să ne zâmbească fericiți și să se facă remarcați, semn că nu apucaseră să ajungă pe tărâmul viselor. Dinspre bucătărie, a ajuns până la noi o aromă de murături. Aruncând o privire prin obiectiv, am surprins-o pe bucătăreasa Lidia Filimon turnând apă cu oțet peste castraveții așezați în 45 de borcane de câte cinci litri.
Surpriza zilei avea să vină tocmai din ... insulele Canare!
Ruben și mămica sa, Adriana, au venit să-și ia rămas bun de la doamna educatoare și doamna directoare pentru că în scurt timp aveau să plece “puțin” până la Tenerife, în insulele Canare, unde au de gând să ia viața în piept, mama și cei trei fii, o “aventură” deloc accesibilă oricui! Dar, luptătoare cum e, Adriana speră să reușească să o ia de la capăt, cu mai mult noroc și fericire pe insula eternei primăveri! De ce nu? Baftă!
Și Adriana a crescut la această grădiniță, unde i-a înscris și pe fiii săi, Ruben și Nathy.
La final, doamna directoare ne-a lansat invitația de a reveni luni, 15 septembrie, la deschiderea cursurilor, pentru a fi părtași la bucuria și emoțiile pe care le încearcă cei mai mici dintre cei mici, trei grupe de prichindei, greu încercați de despărțirea de mămica și bunica. (Ovidiu DAN) 
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: “Prietenul meu, calculatorul!”  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 9 aprilie 2020