Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La Festivalul internațional ,,Flori de mai” – 2016

Elevii C.S.E.I. Nr. 1 Tileagd

La Festivalul internațional ,,Flori de mai” – 2016

În fiecare an în luna lui „Florar", în tradiţia Centrului Școlar de Educaţie Incluzivă „Orizont" Oradea a intrat sărbătorirea Zilei școlii.

În data de 19 mai 2016, la Teatrul ,,Regina Maria", sala  „Arcadia", a avut loc a IX-a ediție a Festivalul internațional „Flori de mai" care s-a adresat instituţiilor de învăţământ special şi claselor din învăţământul de masă care au copii integraţi.
Tema propusă în acest an a fost „Simfonii de primăvară".
Festivalul a fost structurat astfel:
Secţiunea 1: Muzică şi dans, Dramă şi joc - pe scenă
1.1. Muzică şi dans, Dramă şi joc - pentru învăţământul special
1.2. Muzică şi dans, Dramă şi joc - pentru învăţământul integrat
Secţiunea 2: Muzică şi dans, Dramă şi joc - pe DVD
2.1. Muzică şi dans, Dramă şi joc - pentru învăţământul special
2.2. Muzică şi dans, Dramă şi joc - pentru învăţământul integrat
Secţiunea 3: Decoraţiuni, podoabe, colaje, felicitări (expoziţie cu lucrări realizate de  elevii din învăţământul special si elevii cu CES integraţi în învăţământul de masă).
În urma selecţiei organizate la nivelul fiecărei şcoli au fost alese lucrările cele mai bune, care la expoziție au fost dispuse sub forma unui tot unitar. Au fost importante următoarele aspecte: punctualitatea şi încadrarea în timp a momentelor (timpul acordat fiecărei instituții fiind de 10 min.); respectarea termenelor pentru trimiterea fişelor de înscriere și a lucrărilor; adecvarea conţinutului la temă („Simfonii de primăvară"); respectarea cerinţelor secţiunii raportat la deficienţele elevilor; numărul de elevi pe moment este de 10 ( maximum).
Un juriu de specialitate format din reprezentanţi ai unor instituţii de cultură de prestigiu din judeţ a desemnat câştigătorii fiecărei secţiuni, „cântărind" prestaţia participanţilor pe baza unei fişe de evaluare. S-a ţinut cont în mod special de munca efectuată de copil. Elevii C.S.E.I. Nr. 1 Tileagd s-au remarcat și de această dată prin locurile fruntașe obținute. Cei coordonați de prof. Florica Mihuț au prezentat la secțiunea 1 momentul de teatru „Veselia florilor" ; cei coordonați de psiholog Alin Crețu au prezentat la secțiunea 2 teatrul de umbre „Povestea ulciorului crăpat". Cei coordonați de prof. Angela Olar au prezentat la secțiunea 3 expoziția „Bucuria primăverii".
Psiholog Alin Crețu
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La Festivalul  internațional ,,Flori de mai” – 2016.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019