Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 octombrie 2021
Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani
Concurs național, cu premii, pentru elevii din clasele P-IV, lansat de Școala de Bani, BCR. Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie și pot fi făcute de învățători

Un nou concurs de creație – desene și picturi – este lansat la nivel național în cadrul proiectului “Școala de Bani“, pentru elevii din clasele primare. Sunt invitați să se înscrie, prin învățători, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, cu desene sau picturi pe temele: educație pentru mediu, educație financiară. Termenul de înscriere este 15 noiembrie, iar premiile sunt atractive: școlile pot obține titlul de ,,Școala Banilor Bine-Crescuți”, participanții primesc seturi întregi de cărți și, în școli, se vor organiza ateliere de educație financiară pentru cei mici.
Concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 15 decembrie 2021 și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, care vor reprezenta astfel școala la care învață. Fiecare școală doritoare trebuie să își înscrie cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să atingă una dintre cele trei teme, la alegere:
• “Economisesc pentru visul meu”
• “La ce ne ajută banii?”
• “Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.
Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc.


Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Cursul Comunicarea eficientă

La C.C.D. Bihor

Cursul Comunicarea eficientă

Începând cu data de 27 mai 2016, la Casa Corpului Didactic a început cursul Comunicarea eficientă

Formatorii cursului au fost: prof. Bodiu Carmen - director al C.C.D. Bihor, prof. Konrád Katalin - metodist C.C.D. și bibliotecar, prof. Trofin Mariana Rodica, formator în educaţia adulţilor. Coordonatorul programului a fost prof. Popa Diana - metodist C.C.D. Bihor.
Participanții, în număr de 29, au fost foarte încântați de modul în care cursul s-a desfășurat. Publicul ţintă al acestuia a fost personalul didactic și didactic auxiliar.
Motto-ul sub care cursul s-a desfășurat a fost: „Comunicarea este esenţa ştiinţei". (Crick Francis).
Se vorbește, tot mai mult în ultima vreme, despre rolul și importanța comunicării în viața și activitatea noastră de fiecare zi, dar încă suntem tributari acestei nevoi, chiar dacă de la începuturile sale omul nu a fost o ființă monologică, ci una dialogică. Cursul și-a propus să vină în sprijinul personalului didactic, de conducere, îndrumare și control și didactic auxiliar, cu structuri, modele respectiv metode eficiente de intervenție, adaptate la specificul, registrul și contextul situației de comunicare, în scopul cultivării disponibilității pentru dialog. Interumanul e o dimensiune fundamentală a condiției umane. Nevoia de comunicare face parte din noi, e constructivă, ne ajută să înțelegem și să depășim diferențele și divergențele existente, reprezintă cheia succesului în relațiile interumane, la toate nivelurile și la orice vârstă. Durata cursului a fost de 20 de ore.
Curriculum-ul programului a vizat următoarele: dezvoltarea și perfecționarea competențelor de comunicare în situații și contexte diferite; cunoașterea și utilizarea registrelor comunicării; perfecționarea comunicării didactice și profesionale; cunoașterea tehnicilor de comunicare inter și intra instituțională; importanța comunicării în situațiile de criză; comunicarea în cadrul instituțional: comunicarea didactică și profesională;
 Cursul a avut două module: comunicarea în situațiile de criză; comunicarea, premisă a reușitei în relațiile manageriale.
Modalităţile de evaluare, la final, ale cursului au fost aplicațiile practice și interviurile.
Psiholog Alin C.

 

Trimite email

sâmbătă, 27 noiembrie 2021