Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 octombrie 2021
Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani
Concurs național, cu premii, pentru elevii din clasele P-IV, lansat de Școala de Bani, BCR. Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie și pot fi făcute de învățători

Un nou concurs de creație – desene și picturi – este lansat la nivel național în cadrul proiectului “Școala de Bani“, pentru elevii din clasele primare. Sunt invitați să se înscrie, prin învățători, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, cu desene sau picturi pe temele: educație pentru mediu, educație financiară. Termenul de înscriere este 15 noiembrie, iar premiile sunt atractive: școlile pot obține titlul de ,,Școala Banilor Bine-Crescuți”, participanții primesc seturi întregi de cărți și, în școli, se vor organiza ateliere de educație financiară pentru cei mici.
Concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 15 decembrie 2021 și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, care vor reprezenta astfel școala la care învață. Fiecare școală doritoare trebuie să își înscrie cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să atingă una dintre cele trei teme, la alegere:
• “Economisesc pentru visul meu”
• “La ce ne ajută banii?”
• “Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.
Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc.


Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Organizarea bibliotecii şcolare

La C.C.D. Bihor

Organizarea bibliotecii şcolare

Bibliotecarii cu o vechime mai mică de 3 ani, cadrele didactice şi didactice auxiliare cu atribuţii la nivelul bibliotecii şcolare și pasionați de domeniu au beneficiat de programul Organizarea bibliotecii şcolare din partea Casei Corpului Didactic din Oradea.

Formator a fost bibliotecar prof. Mariana Trofin - formator în educaţia adulţilor iar coordonatorul programului a fost prof. Szabo Florina - metodist C.C.D. Bihor
Biblioteca şcolară reprezintă un mijloc de acces la cercetare, cunoaştere şi cultură. Un loc aparte în şcoală, cunoscut ca loc al abordării pluridisciplinare a informaţiei, ca spaţiu al dezvoltării gustului pentru lectură, al dobândirii de către elevi a autonomiei în căutarea informaţiei, este biblioteca şcolară care identifică preocupările şi interesele cititorilor săi şi, prin animaţiile culturale propuse, vine în întâmpinarea orizontului de aşteptare al acestora. Utilitatea cursului a fost măsurabilă prin dobândirea de către participanți a abilităţilor în domeniul biblioteconomiei, durata acestuia fiind de 20 ore.
Competenţele vizate au fost: cunoaşterea funcţiilor bibliotecii şcolare; familiarizarea cu sarcinile bibliotecii şi ale bibliotecarului şcolar; înţelegerea importanţei colaborării bibliotecarului şcolar cu cadrele didactice; cunoaşterea modului în care se realizează evidenţa publicaţiilor; întocmirea regulamentului de funcţionare a bibliotecii şcolare: drepturile şi îndatoririle cititorului, regulamentul de sală, regulamentul de împrumut; aplicarea cunoştinţelor asimilate în biblioteca şcolară.
Cele trei module tematice ale cursului au fost: funcţiile bibliotecii şcolare şi sarcinile bibliotecarului şcolar; regulamentul pentru organizarea şi funcţionarea bibliotecilor şcolare; evidenţa publicaţiilor. Evaluarea a fost realizată oral prin dezbaterea temelor abordate.
Beneficiile cursului au constat în interactivitatea permanentă și în ponderea majoritare a părții practice.
Psiholog Alin C.

Trimite email

sâmbătă, 27 noiembrie 2021