Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Organizarea bibliotecii şcolare

La C.C.D. Bihor

Organizarea bibliotecii şcolare

Bibliotecarii cu o vechime mai mică de 3 ani, cadrele didactice şi didactice auxiliare cu atribuţii la nivelul bibliotecii şcolare și pasionați de domeniu au beneficiat de programul Organizarea bibliotecii şcolare din partea Casei Corpului Didactic din Oradea.

Formator a fost bibliotecar prof. Mariana Trofin - formator în educaţia adulţilor iar coordonatorul programului a fost prof. Szabo Florina - metodist C.C.D. Bihor
Biblioteca şcolară reprezintă un mijloc de acces la cercetare, cunoaştere şi cultură. Un loc aparte în şcoală, cunoscut ca loc al abordării pluridisciplinare a informaţiei, ca spaţiu al dezvoltării gustului pentru lectură, al dobândirii de către elevi a autonomiei în căutarea informaţiei, este biblioteca şcolară care identifică preocupările şi interesele cititorilor săi şi, prin animaţiile culturale propuse, vine în întâmpinarea orizontului de aşteptare al acestora. Utilitatea cursului a fost măsurabilă prin dobândirea de către participanți a abilităţilor în domeniul biblioteconomiei, durata acestuia fiind de 20 ore.
Competenţele vizate au fost: cunoaşterea funcţiilor bibliotecii şcolare; familiarizarea cu sarcinile bibliotecii şi ale bibliotecarului şcolar; înţelegerea importanţei colaborării bibliotecarului şcolar cu cadrele didactice; cunoaşterea modului în care se realizează evidenţa publicaţiilor; întocmirea regulamentului de funcţionare a bibliotecii şcolare: drepturile şi îndatoririle cititorului, regulamentul de sală, regulamentul de împrumut; aplicarea cunoştinţelor asimilate în biblioteca şcolară.
Cele trei module tematice ale cursului au fost: funcţiile bibliotecii şcolare şi sarcinile bibliotecarului şcolar; regulamentul pentru organizarea şi funcţionarea bibliotecilor şcolare; evidenţa publicaţiilor. Evaluarea a fost realizată oral prin dezbaterea temelor abordate.
Beneficiile cursului au constat în interactivitatea permanentă și în ponderea majoritare a părții practice.
Psiholog Alin C.

Trimite email

luni, 18 ianuarie 2021