Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Aniversare la Şcoala Gimnazială ,,Lucreția Suciu” din Oradea

Marţi, Ziua şcolii

Aniversare la Şcoala Gimnazială ,,Lucreția Suciu” din Oradea

Se împlinesc 20 de ani de când Școlii Generale Nr.7 din Oradea i s-a atribuit numele poetei de factură eminesciană Lucreția Suciu, prin strădania doamnei director de la acea vreme, prof. Maria Letea.

 Acest moment a fost marcat marţi, 14 iunie 2016, printr-o succesiune de evenimente dedicate poetei, care a jucat un rol important în viața culturală a sfârșitului de secol XIX.
Elevii claselor primare și gimnaziale, sub îndrumarea cadrelor didactice implicate în organizarea și desfășurarea evenimentului, au prezentat un bogat program artistic, cuprinzând cântece și poezii în limbile română, maghiară și engleză, o scenetă, un colaj de poezii ale poetei Ana Blandiana, care ne-a vizitat școala în anul 2003 și o paralelă între poeziile Lucreției Suciu și ale ,,luceafărului" poeziei românești Mihai Eminescu, care și-a pus amprenta asupra artei poetice a scriitoarei Lucreția Suciu.
Tot în cadrul acestui eveniment, au fost premiați atât elevii care au avut purtarea și frecvența exemplare, cât și elevii care au participat și au obținut premii la concursuri și olimpiade. De asemenea, a fost lansat nr. 2 al revistei școlii ,,Universul nostru".
Doamna director Ramona Olariu a avut plăcerea de a prezenta invitații care au participat la marcarea acestui eveniment: doamna profesor Maria Letea, fost director al Școlii Gimnaziale ,,Lucreția Suciu", domnul Ioan  Fluieraș din partea Consiliului Local Oradea, doamna Adela Farago din partea Centrului de Plasament Nr. 2 Oradea, doamna Erzsebet Szoboszlai din partea Fundației Creștine Diakonia, domnul agent de poliție Nicolae Șerfezeu de la Poliția de Proximitate Oradea, precum și alte persoane cu care școala colaborează în mod frecvent: doamna Irina Țica, doamna Cornelia Staniș, doamna Sidonia Lupaș, doamna Izabela Mihaly.
Director,
prof.Ramona Olariu

Trimite email

luni, 19 august 2019