Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Astăzi, Gala premiilor

În cadrul proiectului educativ judeţean ,,Lumea magică a lecturii”

Astăzi, Gala premiilor

Casa Corpului Didactic a Judeţului Bihor vă invită să participaţi la Gala premiilor în cadrul proiectului educativ judeţean ,,Lumea magică a lecturii", activitate coordonată de d-na bibliotecar prof. Mariana Trofin.

Evenimentul se va desfăşura astăzi (joi, 16.06.2016, ora 13,00), la sediul C.C.D. Bihor (Str. Mihai Eminescu Nr. 11).
Vă așteptăm cu drag.
Prof. Mariana Trofin

 „Lumea magică a lecturii"

Proiectul educativ judeţean „Lumea magică a lecturii", iniţiat de Şcoala Gimnazială „Ioan Slavici" Oradea, s-a derulat în anul şcolar 2015 - 2016.
Echipa de proiect a avut următoarea componenţă: responsabil: director, prof. Brînduşa Buzulică;
coordonator: bibliotecar Ruxanda Ştefănuţ; coordonator asistent: bibliotecar CCD Bihor, prof. Mariana-Rodica Trofin,
Calendarul proiectului a cuprins următoarele activităţi:
Activitatea nr. 1, „De ce lumea magică a lecturii?" a constat lansarea proiectului.
Activitatea nr. 2 intitulată „Eroul meu preferat din cărţile copilăriei" s-a desfăşurat în sălile de clasă sub formă de creaţie plastică. Elevii din clasele pregătitoare până la clasa a III-a inclusiv au realizat lucrări plastice pe tema dată, după parcurgerea bibliografiei. La nivelul unităţilor de învăţământ partenere s-au organizat etape de jurizare în vederea preselecţiei lucrărilor, pentru jurizarea la nivel judeţean.
Minunatele lecturi ale copilăriei" a fost cea de-a treia activitate, s-a adresat elevilor din clasa a IV-a şi s-a desfăşurat tot în sălile de clasă, constând din lecturarea cărţilor cuprinse în bibliografie. La nivelul unităţilor de învăţământ partenere s-au organizat preselecţii în vederea formării echipelor care au participat la cocursul pe echipe, etapa judeţeană.
Activitatea nr. 4, „Cei mai talentaţi artişti plastici", a constat din jurizarea celor 87 de lucrări plastice care au intrat în cursa pentru obţinerea unui premiu. Jurizarea s-a făcut pe categorii de clasă.
S-au acordat: cîte patru premii I, II și III, precum și nouă mențiuni.
Să ne reamintim lecturile copilăriei, cea de-a cincea activitate, s-a desfăşura sub formă de concurs pe echipe. Elevii selectaţi pentru etapa judeţeană au primit fişe de lucru pe care le-au completat.
Premiul I a fost obţinut de echipa Colegiului Naţional "Teodor Neş" Salonta, formată din următorii elevi: Dănuța Alin, Ungvari Cristian, Heredeu Silvia şi Cionca Bianca, cadre didactice coordonatoare: înv. Toma Daniela şi bibliotecar Popescu Dorina.
Pe locul II s-au situat 2 echipe:
cea de la Liceul de Arte Oradea formată din elevii: Bratu Patricia Cristina, Mureşan Filip, Borda Mara şi Gavra Daria, cadre didactice coordonatoare: prof. Bunica Valeria şi prof. Galan Lucia
şi echipa de la Şcoala Gimnazială "Ioan Slavici" Oradeaformată din elevii: Ţirtea Daniel, Dani Alexia, Siladi Alexandru şi Demian-Bacter Paula, cadre didactice coordonatoare: prof. Butaş Daniela şi bibliotecar Ştefănuţ Ruxanda.
Premiul III s-a acordat echipei de la Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea: Ivan Daniel, Popa Maria, Baciu Luca şi Raţ Lorena Alexia, cadre didactice coordonatoare: prof. Brege Viorica, prof. Tirpe Eva, prof. Selegean Alina şi prof. Pintea Adriana.
Ultima activitate din cadrul proiectului „Gala premiilor" şi „Imagini din lumea cărţilor" constă din premierea elevilor participanţi la proiect şi realizarea unei expoziţii cu cele mai reuşite lucrări plastice.
Partenerii din cadrul acestui proiect au fost: din Oradea: Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, cu rol în stabilirea planului de acţiune al proiectului şi în jurizarea lucrărilor plastice la nivel judeţean;
Casa Corpului Didcatic a Judeţului Bihor care a avut o contribuţie importantă în scrierea proiectului şi în relizarea fişelor pentru concursul pe echipe;
Fundaţia Autonom care a contribui, prin sponsorizare, la îmbogăţirea fondului de carte al bibliotecii Şcolii Gimnaziale „Ioan Slavici" Oradea; ABR Filiala Bihor; Liceul Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu"; Liceul de Arte. Partenerii din judeţul Bihor: Şcoala Gimnazială „Floare de Lotus" Sînmartin și Colegiul Naţional „Teodor Neş" Salonta.

Trimite email

luni, 18 ianuarie 2021