Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 octombrie 2021
Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani
Concurs național, cu premii, pentru elevii din clasele P-IV, lansat de Școala de Bani, BCR. Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie și pot fi făcute de învățători

Un nou concurs de creație – desene și picturi – este lansat la nivel național în cadrul proiectului “Școala de Bani“, pentru elevii din clasele primare. Sunt invitați să se înscrie, prin învățători, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, cu desene sau picturi pe temele: educație pentru mediu, educație financiară. Termenul de înscriere este 15 noiembrie, iar premiile sunt atractive: școlile pot obține titlul de ,,Școala Banilor Bine-Crescuți”, participanții primesc seturi întregi de cărți și, în școli, se vor organiza ateliere de educație financiară pentru cei mici.
Concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 15 decembrie 2021 și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, care vor reprezenta astfel școala la care învață. Fiecare școală doritoare trebuie să își înscrie cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să atingă una dintre cele trei teme, la alegere:
• “Economisesc pentru visul meu”
• “La ce ne ajută banii?”
• “Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.
Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc.


Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Astăzi, Gala premiilor

În cadrul proiectului educativ judeţean ,,Lumea magică a lecturii”

Astăzi, Gala premiilor

Casa Corpului Didactic a Judeţului Bihor vă invită să participaţi la Gala premiilor în cadrul proiectului educativ judeţean ,,Lumea magică a lecturii", activitate coordonată de d-na bibliotecar prof. Mariana Trofin.

Evenimentul se va desfăşura astăzi (joi, 16.06.2016, ora 13,00), la sediul C.C.D. Bihor (Str. Mihai Eminescu Nr. 11).
Vă așteptăm cu drag.
Prof. Mariana Trofin

 „Lumea magică a lecturii"

Proiectul educativ judeţean „Lumea magică a lecturii", iniţiat de Şcoala Gimnazială „Ioan Slavici" Oradea, s-a derulat în anul şcolar 2015 - 2016.
Echipa de proiect a avut următoarea componenţă: responsabil: director, prof. Brînduşa Buzulică;
coordonator: bibliotecar Ruxanda Ştefănuţ; coordonator asistent: bibliotecar CCD Bihor, prof. Mariana-Rodica Trofin,
Calendarul proiectului a cuprins următoarele activităţi:
Activitatea nr. 1, „De ce lumea magică a lecturii?" a constat lansarea proiectului.
Activitatea nr. 2 intitulată „Eroul meu preferat din cărţile copilăriei" s-a desfăşurat în sălile de clasă sub formă de creaţie plastică. Elevii din clasele pregătitoare până la clasa a III-a inclusiv au realizat lucrări plastice pe tema dată, după parcurgerea bibliografiei. La nivelul unităţilor de învăţământ partenere s-au organizat etape de jurizare în vederea preselecţiei lucrărilor, pentru jurizarea la nivel judeţean.
Minunatele lecturi ale copilăriei" a fost cea de-a treia activitate, s-a adresat elevilor din clasa a IV-a şi s-a desfăşurat tot în sălile de clasă, constând din lecturarea cărţilor cuprinse în bibliografie. La nivelul unităţilor de învăţământ partenere s-au organizat preselecţii în vederea formării echipelor care au participat la cocursul pe echipe, etapa judeţeană.
Activitatea nr. 4, „Cei mai talentaţi artişti plastici", a constat din jurizarea celor 87 de lucrări plastice care au intrat în cursa pentru obţinerea unui premiu. Jurizarea s-a făcut pe categorii de clasă.
S-au acordat: cîte patru premii I, II și III, precum și nouă mențiuni.
Să ne reamintim lecturile copilăriei, cea de-a cincea activitate, s-a desfăşura sub formă de concurs pe echipe. Elevii selectaţi pentru etapa judeţeană au primit fişe de lucru pe care le-au completat.
Premiul I a fost obţinut de echipa Colegiului Naţional "Teodor Neş" Salonta, formată din următorii elevi: Dănuța Alin, Ungvari Cristian, Heredeu Silvia şi Cionca Bianca, cadre didactice coordonatoare: înv. Toma Daniela şi bibliotecar Popescu Dorina.
Pe locul II s-au situat 2 echipe:
cea de la Liceul de Arte Oradea formată din elevii: Bratu Patricia Cristina, Mureşan Filip, Borda Mara şi Gavra Daria, cadre didactice coordonatoare: prof. Bunica Valeria şi prof. Galan Lucia
şi echipa de la Şcoala Gimnazială "Ioan Slavici" Oradeaformată din elevii: Ţirtea Daniel, Dani Alexia, Siladi Alexandru şi Demian-Bacter Paula, cadre didactice coordonatoare: prof. Butaş Daniela şi bibliotecar Ştefănuţ Ruxanda.
Premiul III s-a acordat echipei de la Liceul Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" Oradea: Ivan Daniel, Popa Maria, Baciu Luca şi Raţ Lorena Alexia, cadre didactice coordonatoare: prof. Brege Viorica, prof. Tirpe Eva, prof. Selegean Alina şi prof. Pintea Adriana.
Ultima activitate din cadrul proiectului „Gala premiilor" şi „Imagini din lumea cărţilor" constă din premierea elevilor participanţi la proiect şi realizarea unei expoziţii cu cele mai reuşite lucrări plastice.
Partenerii din cadrul acestui proiect au fost: din Oradea: Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, cu rol în stabilirea planului de acţiune al proiectului şi în jurizarea lucrărilor plastice la nivel judeţean;
Casa Corpului Didcatic a Judeţului Bihor care a avut o contribuţie importantă în scrierea proiectului şi în relizarea fişelor pentru concursul pe echipe;
Fundaţia Autonom care a contribui, prin sponsorizare, la îmbogăţirea fondului de carte al bibliotecii Şcolii Gimnaziale „Ioan Slavici" Oradea; ABR Filiala Bihor; Liceul Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu"; Liceul de Arte. Partenerii din judeţul Bihor: Şcoala Gimnazială „Floare de Lotus" Sînmartin și Colegiul Naţional „Teodor Neş" Salonta.

Trimite email

sâmbătă, 27 noiembrie 2021