Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ş. P. A.P.F. „Avram Iancu” Oradea a fost gazda unui simpozion internaţional

În perioada 14 - 17.06.

Ş. P. A.P.F. „Avram Iancu” Oradea a fost gazda unui simpozion internaţional

În perioada 14 - 17.06.2016, în cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră „Avram Iancu" Oradea s-a desfăşurat a 9-a ediţie a Simpozionului internaţional de prezentări ştiinţifice cu tema „Respectarea drepturilor fundamentale ale omului - componentă esenţială în formarea profilului profesional poliţienesc european".

La activitate au participat delegaţii ale unor instituţii de învăţământ cu atribuţii în pregătirea şi formarea poliţiştilor şi a altor forţe din domeniul ordinii şi siguranţei publice din străinătate şi din ţară. Delegaţiile străine au fost din Republica Moldova, Slovacia, Ucraina şi Ungaria.
La această activitate, care s-a desfăşurat pe parcursul a patru zile, au participat, ca de fiecare dată, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne - din cadrul Direcţiei Generale Management Resurse Umane, ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, ai Corpului Naţional al Poliţiştilor şi reprezentanţii principalelor instituţii de învăţământ poliţienesc din România, inclusiv de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti şi Institutul de Studii pentru Ordine Publică din MAI.
Pentru buna organizare şi reprezentare la această activitate, din partea Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea a participat o delegaţie formată din treisprezece persoane, condusă de directorul şcolii, domnul comisar-şef de poliţie Ovidiu Stanciu. La deschiderea simpozionului, care a avut loc marţi 14 iunie 2016, au mai participat reprezentanţi ai Administraţiei publice locale, şefi şi comandanţi ai structurilor de ordine publică din Municipiul Oradea.
În cele patru zile, toate delegaţiile prezente au avut intervenţii şi prezentări ale modului cum este implementată problematica respectării drepturilor fundamentale ale omului în pregătirea viitorilor poliţişti din cadrul instituţiei pe care o reprezintă. Fiecare expunere a fost urmată de discuţii, iar activitatea şi-a propus să creeze mediul interinstituţional care să faciliteze schimbul de idei şi de experienţă pe tema unui subiect de interes pentru orice sistem de învăţământ poliţienesc european, respectiv oferirea unor servicii educaţionale, pregătirea unor absolvenţi care să răspundă cerinţelor actuale din structurile operative ale forţelor de ordine publică.
A fost făcută o analiză pentru identificarea celor mai bune idei ale tematicii simpozionului, cu impact direct asupra actului educaţional, cum sunt:
*recunoaşterea importanţei rolului şi a responsabilităţii forţelor de ordine publică în protejarea drepturilor fundamentale ale omului şi prevenirea încălcării acestora;
*explicarea drepturilor fundamentale ale omului şi evidenţierea caracteristicilor acestora în general şi cu referire, în particular, la sarcinile ce revin structurilor specializate ale MAI;
*dezvoltarea şi promovarea unei înţelegeri unitare, comune a drepturilor fundamentale ale omului, prin furnizarea şi împărtăşirea experienţei participanţilor;
*consolidarea unei culturi în rândul forţelor de ordine publică în spiritul respectului reciproc şi al cooperării;
*cunoaşterea bazei conceptuale şi practice în domeniu pentru armonizarea formării poliţiştilor la nivel european şi cunoaşterea metodelor didactice care să faciliteze formarea competenţelor în acest domeniu;
*valorificarea experienţei dobândite şi a informaţiilor noi în organizarea şi, unde este cazul, completarea unităţilor de competenţă specializate care să asigure absolvenţilor posibilitatea participării efective şi eficiente la gestionarea integrată a frontierei.
Comisar de poliţie Micheş Eugen
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ş. P. A.P.F. „Avram Iancu” Oradea a fost gazda unui simpozion internaţional.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019