Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Gala premiilor

Lumea magică a lecturii

Gala premiilor

Ieri, 16.06.2016, la Casa Corpului Didactic a Județului Bihor, a avut loc Gala Premiilor acordate în cadrul proiectului educativ județean "Lumea magică a lecturii". Proiectul cuprinde două concursuri, de educație plastică și de literatură pe echipe, finalizându-se cu o expoziție a celor mai reușite lucrări plastice. Cadrele didactice implicate și-au propus un itinerar cuceritor în lumea cărților, făcându-i pe elevi conștienți de importanța lecturilor.

Doamna director Carmen Bodiu deschide activitatea adresând un bun venit invitaților la activitatea desfășurată nu întâmplător în  luna lui Cireșar, lună sub ale cărei auspicii se încadrează Sărbătoarea copilului de pretutindeni. Doamna director subliniază că în cadrul acestei Gale a premiilor, este evidențiată una dintre cele mai importante resurse pe care o avem noi, dascălii la îndemână: creativitatea copiilor noștri, cea prin care societatea de mâine poate fi îmbogățită de noi valori, după chipul și asemănarea lumii în care am vrea să trăim.
Gala premiilor reprezintă  activitatea finală  din cadrul proiectului, inițiat de Școala Gimnazială ,,Ioan Slavici" Oradea și derulat pe parcursul acestui an școlar de Casa Corpului Didactic a Județului Bihor, în calitate de partener alături de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Fundația Autonom, Asociația Bibliotecarilor din România, Liceul Teologic Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu" Oradea, Liceul de Arte Oradea, Școala Gimnazială ,,Floare de lotus", Sânmartin și Colegiul Național ,,Teodor Neș" Salonta.
Cărțile oferite elevilor premianți au fost sponsorizate de Fundația Autonom, reprezentată de d-na Erika Iovan, în calitate de manager.
Toți elevii participanți la cele două etape județene, au fost răsplătiți cu diplome. Meritul pentru realizarea acestora îi revine doamnei bibliotecar CCD Bihor prof. Mariana Trofin, coordonatorul asistent al acestui proiect.
Premiile I la concursul de educație plastică intitulat ,,Eroul meu preferat din cărțile copilăriei" sunt următoarele: clasa I - Blaj Rareș, C.N. ,,Teodor Neș" Salonta; clasa a II-a - Morar Tudor, Lic. Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu" Oradea; clasa a III-a - Kispataki Iacob, Școala Gimnazială ,,Ioan Slavici" Oradea; clasa pregătitoare - Orbulov Maria, Lic. Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu" Oradea.
La concursul de literatură pe echipe cu tema ,,Să ne reamintim lecturile copilăriei", echipa câștigătoare a locului I este reprezentantă Colegiului Național ,,Teodor Neș" Salonta și are următoarea componență: Dănuța Alin, Ungvari Cristian, Heredeu Silvia, Cionca Bianca.
Cu bucurie în suflete copiii au fost încântați de premiile primite, dar au savurat și răsplata dulce oferită de doamna director Carmen Bodiu.
,,Cărţile sunt cei mai tăcuţi şi constanţi prieteni; sunt cei mai accesibili şi înţelepţi consilieri şi cei mai răbdători profesori". Charles William Eliot 
Prof. metodist, Popa Diana,
bibliotecar, prof. Trofin Mariana
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Gala premiilor.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 18 ianuarie 2021