Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La revedere, școală dragă!

Ne vedem la toamnă!

La revedere, școală dragă!

Joi, 16 iunie 2016, la Școala Gimnazială Internaţională Agora, a avut loc Festivitatea de premiere a elevilor agoriști din învățământul primar și gimnazial, la finele anului școlar 2015-2016.

Încărcați de emoție și nerăbdare, părinții, bunicii, frații și surorile lor au umplut până la refuz Aula Verde a școlii care a găzduit importantul eveniment.
Festivitatea a început cu o premieră: Prima generație de absolvenți Agora, care a finalizat ciclul primar, pășind din toamnă într-o nouă etapă a progresului școlar: ciclul gimnazial. Astfel, elevii clasei a IV-a: Barbur Maya, Bulzan Sebastian, But Raul, Corridoni Eric și Riccio Alessandro, sub îndrumarea d-nei învățătoare David Anamaria, au fost felicitați și premiați pentru rezultatele deosebite obținute la învățătură și purtare de-a lungul celor patru ani de studiu; studiu care și-a lăsat amprenta pozitivă asupra dezvoltării lor personale prin perfecționarea limbii engleze, experiența participării la concursuri școlare regionale, naționale și internaționale și implicarea în viața socială prin activități de voluntariat și proiecte extracurriculare.
Pe un fond încărcat emoțional, managerul școlii, doamna conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu, a deschis festivitatea vorbind despre reușita primei generații, datorită muncii în echipă a personalului didactic și auxiliar, a implicării active a părinților în viața copiilor, a mediului în care aceștia studiază teoretic și practic, după modelul occidental, curricula internațională I.P.C., iubirea și încurajarea de care au parte zi de zi.
Rând pe rând, învățătoarele de la clasa pregătitoare, clasele I, a II-a, a III-a și a IV-a, urmate de dirigintele claselor a V-a și a VI-a, respectiv: Câta Otilia, Balaj Diana, Drugaș Daniela, Balogh Denisa și Miere Crina și-au prezentat elevii, le-au înmânat premiile, diplome și coronițe pentru performanța școlară. Festivitatea a continuat cu momente de dans și cântece în limba engleză. 
După momentul familial, cu felicitări, flori și îmbrățișări, s-a ieșit în curte, unde, pe un fundal muzical, au fost lansate lampioane, s-au servit gustări și șampanie și s-au făcut multe fotografii. În marea familie Agora, am văzut și de această dată, la ora bilanțului, copii și părinți fericiți!
La Agora, va urma Școala de vară!
Consilier educativ,
prof. Pașca Laura
Pentru mai multe poze (180 de poze), accesați Galeria foto: La revedere, școală dragă!

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:16:08 Ora de vară a Europei de Est