Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Cursul festiv al studenților de la Drept și Științe Economice

Marți, comunitatea academică Agora a sărbătorit

Cursul festiv al studenților de la Drept și Științe Economice

Binecuvântați cu o vreme însorită, cu sufletele frumoase, deschise și romantice, pline de trăiri intense, studenții Universității Agora, de la Facultatea de Științe Juridice și Administrative și de la Facultatea de Științe Economice, s-au adunat în marele ,,amfiteatru" din curtea Universității Agora pentru cursul festiv.

Pe scenă au luat loc membrii conducerii decizionale, membrii fondatori ai Universităţii, respectiv dl prof. univ. dr. ing. Mişu Jan Manolescu, preşedintele Fundaţiei Agora, fundaţie care a înfiinţat Universitatea Agora (și Şcoala Internaţională Agora), domnia sa fiind şi preşedintele Consiliului de Administraţie, şi doamna profesor univ. dr. Adriana Manolescu, decan fondator şi preşedinte al Senatului universitar; alături s-au aflat dl rector, prof. univ. dr. Ioan Dzițac, doamna prorector, conf. univ. dr. Gabriela Bologa (dar și decan de an al studenților de la Științe Economice), dl lector univ. dr. Casian Butaci - decanul Facultății de Științe Economice, conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu - director al departamentului de Științe Sociale, conf. univ. dr. Ramona Mihaela Urziceanu, cancelar, lector univ. dr. Liviu Lascu - decan de an al studenților de la Facultatea de Științe Juridice și Adminstrative, precum și șefii de promoție de la cele patru specializări: Drept și Poliție locală, Management, respectiv Contabilitate și informatică de gestiune.
,,Să luptați, să fiți valoroși și să schimbați această țară"
Conform tradiției, decanii de an, decanii de suflet ai studenților și-au expus prelegerile; domnul procuror Liviu Lascu și-a ales ca subiect ,,Acordul de recunoaștere a vinovăției", tocmai pentru că  este o instituție foarte nouă în peisajul dreptului procesual penal din România, după cum avea să sublinieze domnia sa, iar doamna prorector Gabriela Bologa, adresându-se viitorilor economiști și manageri, a făcut o radiografiere a stării economice europene, a Uniunii economice și monetare, cu trimitere la Legea 77/2016, Legea privind darea în plată, sfătuindu-i pe absolvenți să fie corecți și demni, îndrăzneți și eficienți la locul de muncă, sinceri cu ei înșiși, muncitori și responsabili. Anterior, dl procuror Liviu Lascu, analizând cele două tipologii extreme de studenți (îndrăzneți și demotivați), i-a sfătuit pe absolvenții agoriști să evite să intre în marea masă a mediocrității și să facă lucrurile de așa manieră încât să nu le fie rușine de ei înșiși; să lupte, să fie valoroși și să schimbe în bine România.
,,Să învățăm și din greșelile altora și să nu le repetăm"
În acest cadru festiv, domnul rector Ioan Dzițac a mulțumit colegilor universitari pentru realegerea sa ca rector, iar pe studenții agoriști i-a felicitat pentru realizări (rezultatele de excepție obținute la Institutul Național de Magistratură și la Simpozionul național BACStud, participare la Școala de vară din China...), motive de mândrie pentru comunitatea academică Agora. Ca cel mai ,,bătrân" dintre universitari, dl rector și-a permis și un sfat pentru absolvenți, având în vedere că greșeala este omenească și că toți greșim în viață, mai mult sau mai puțin, trebuie să ținem cont și de rolul educativ al greșelii: ,,E bine să învățați din propriile greșeli, aceasta fiind cea mai temeinică învățătură; dar viața-i prea scurtă ca să învățăm doar din propriile greșeli, să învățăm și din greșelile altora și să nu le repetăm".
,,V-ați stabilit un ideal, urmați-l. Dezvoltați-vă spiritul practic!"
La sărbătoarea comunității Agora, distinsul președinte Mișu-Jan Manolescu a făcut o radiografiere a generației de față, exprimându-și încrederea că absolvenții agoriști nu vor îngroșa marea masă a mediocrității. În ideea  argumentării (motivării) optimismului, încrederii în generația de față, domnul președinte a readus în atenție cazul studenților economiști antreprenori de succes care au obținut finanțare pentru planurile proprii de afaceri premiate în cadrul proiectelor europene derulate de Fundația Agora, iar ca o noutate ,,fierbinte'', le-a dat de veste că Agora a devenit Centru de testare Cambridge.
,,Vorbind la sfârșit, auditoriul te stimulează să fii concis, a spus președintele Senatului universitar, doamna profesor univ. dr. Adriana Manolescu, în intervenția domniei sale. V-ați stabilit un ideal, urmați-l. Dezvoltați-vă spiritul practic care să vă stimuleze în a găsi soluții să nu abandonați acest ideal de dezvoltare a carierei. Dacă este drept drumul pe care l-ați ales sau alte drumuri, alte idealuri pe care le veți avea în viață, dacă este drept obiectivul dumneavoastră, nu-l lăsați pentru nimic, nu vă abateți de la realizarea lui. Perseverența înseamnă în carieră nu numai să vă realizați obiectivele, ci și să mulțumiți prin realizarea lor, să mulțumiți celor care v-au stat alături. Nu uitați să fiți recunoscători pentru tot ce ați realizat prin forțele proprii! Eu sunt recunoscătoare comunității academice Agora care ne-a adus aici și care încearcă să-și manifeste recunoștința. Mulțumesc tuturor", a spus în încheiere doamna președinte Adriana Manolescu.
Vorbind în numele studenților de la cele patru specializări, șefii de promoție (Iambor Stela Emilia - specializarea Drept, Cotuna Denisa Mihaela - Poliție locală, Buda Denisa - Management și Csorjan (Racz) Monika - Contabilitate și informatică de gestiune) au mulțumit cadrelor didactice, comunității Agora și părinților pentru tot sprijinul acordat în formarea lor profesională, dar și colegilor pentru buna relaționare și prietenia legată în anii studenției. La rândul lor, șefii de promoție au fost felicitați de către doamna director Alina Angela Manolescu și dl decan Casian Butaci, care le-au înmânat plachete onorifice. De asemenea, în semn de înaltă prețuire au fost înmânate plachete onorifice distinșilor profesori: domnului prof. univ. dr. ing. Mișu Jan Manolescu, doamnei prof. univ. dr. Adriana Manolescu, domnului prof. univ. dr. Ioan Dzițac, doamnei conf. univ. dr. Gabriela Bologa, domnului lector univ. dr. Casian Butaci, doamnei conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu și domnișoarei conf. univ. dr. Ramona Mihaela Urziceanu.
S-a citit catalogul, iar studenții au fost felicitați pe rând de către îndrumătorii de an, lector univ. drd. Boșca-Rath Laura Dumitrana și conf. univ. dr. Judeu Viorina.
La sărbătoarea absolvenților agoriști, ultimul cuvânt l-au avut artiștii, membrii Grupului artistic Agora, cele patru soliste de top: Carmen Stoica, Alexandra Broinaș, Cristina Romocea Cociuba și Andrada Breb, precum și Radu Tîrb - la vioară și Alexandra Tîrb - la orgă, care ne-au emoționat în felul lor, prin mesajul sublim al muzicii, ofrandă adusă sărbătoriților zilei și comunității academice Agora.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (151 de poze), accesați Galeria foto: Cursul festiv al studenților de la Drept și Științe Economice. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021