Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cursul festiv al studenților de la Drept și Științe Economice

Marți, comunitatea academică Agora a sărbătorit

Cursul festiv al studenților de la Drept și Științe Economice

Binecuvântați cu o vreme însorită, cu sufletele frumoase, deschise și romantice, pline de trăiri intense, studenții Universității Agora, de la Facultatea de Științe Juridice și Administrative și de la Facultatea de Științe Economice, s-au adunat în marele ,,amfiteatru" din curtea Universității Agora pentru cursul festiv.

Pe scenă au luat loc membrii conducerii decizionale, membrii fondatori ai Universităţii, respectiv dl prof. univ. dr. ing. Mişu Jan Manolescu, preşedintele Fundaţiei Agora, fundaţie care a înfiinţat Universitatea Agora (și Şcoala Internaţională Agora), domnia sa fiind şi preşedintele Consiliului de Administraţie, şi doamna profesor univ. dr. Adriana Manolescu, decan fondator şi preşedinte al Senatului universitar; alături s-au aflat dl rector, prof. univ. dr. Ioan Dzițac, doamna prorector, conf. univ. dr. Gabriela Bologa (dar și decan de an al studenților de la Științe Economice), dl lector univ. dr. Casian Butaci - decanul Facultății de Științe Economice, conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu - director al departamentului de Științe Sociale, conf. univ. dr. Ramona Mihaela Urziceanu, cancelar, lector univ. dr. Liviu Lascu - decan de an al studenților de la Facultatea de Științe Juridice și Adminstrative, precum și șefii de promoție de la cele patru specializări: Drept și Poliție locală, Management, respectiv Contabilitate și informatică de gestiune.
,,Să luptați, să fiți valoroși și să schimbați această țară"
Conform tradiției, decanii de an, decanii de suflet ai studenților și-au expus prelegerile; domnul procuror Liviu Lascu și-a ales ca subiect ,,Acordul de recunoaștere a vinovăției", tocmai pentru că  este o instituție foarte nouă în peisajul dreptului procesual penal din România, după cum avea să sublinieze domnia sa, iar doamna prorector Gabriela Bologa, adresându-se viitorilor economiști și manageri, a făcut o radiografiere a stării economice europene, a Uniunii economice și monetare, cu trimitere la Legea 77/2016, Legea privind darea în plată, sfătuindu-i pe absolvenți să fie corecți și demni, îndrăzneți și eficienți la locul de muncă, sinceri cu ei înșiși, muncitori și responsabili. Anterior, dl procuror Liviu Lascu, analizând cele două tipologii extreme de studenți (îndrăzneți și demotivați), i-a sfătuit pe absolvenții agoriști să evite să intre în marea masă a mediocrității și să facă lucrurile de așa manieră încât să nu le fie rușine de ei înșiși; să lupte, să fie valoroși și să schimbe în bine România.
,,Să învățăm și din greșelile altora și să nu le repetăm"
În acest cadru festiv, domnul rector Ioan Dzițac a mulțumit colegilor universitari pentru realegerea sa ca rector, iar pe studenții agoriști i-a felicitat pentru realizări (rezultatele de excepție obținute la Institutul Național de Magistratură și la Simpozionul național BACStud, participare la Școala de vară din China...), motive de mândrie pentru comunitatea academică Agora. Ca cel mai ,,bătrân" dintre universitari, dl rector și-a permis și un sfat pentru absolvenți, având în vedere că greșeala este omenească și că toți greșim în viață, mai mult sau mai puțin, trebuie să ținem cont și de rolul educativ al greșelii: ,,E bine să învățați din propriile greșeli, aceasta fiind cea mai temeinică învățătură; dar viața-i prea scurtă ca să învățăm doar din propriile greșeli, să învățăm și din greșelile altora și să nu le repetăm".
,,V-ați stabilit un ideal, urmați-l. Dezvoltați-vă spiritul practic!"
La sărbătoarea comunității Agora, distinsul președinte Mișu-Jan Manolescu a făcut o radiografiere a generației de față, exprimându-și încrederea că absolvenții agoriști nu vor îngroșa marea masă a mediocrității. În ideea  argumentării (motivării) optimismului, încrederii în generația de față, domnul președinte a readus în atenție cazul studenților economiști antreprenori de succes care au obținut finanțare pentru planurile proprii de afaceri premiate în cadrul proiectelor europene derulate de Fundația Agora, iar ca o noutate ,,fierbinte'', le-a dat de veste că Agora a devenit Centru de testare Cambridge.
,,Vorbind la sfârșit, auditoriul te stimulează să fii concis, a spus președintele Senatului universitar, doamna profesor univ. dr. Adriana Manolescu, în intervenția domniei sale. V-ați stabilit un ideal, urmați-l. Dezvoltați-vă spiritul practic care să vă stimuleze în a găsi soluții să nu abandonați acest ideal de dezvoltare a carierei. Dacă este drept drumul pe care l-ați ales sau alte drumuri, alte idealuri pe care le veți avea în viață, dacă este drept obiectivul dumneavoastră, nu-l lăsați pentru nimic, nu vă abateți de la realizarea lui. Perseverența înseamnă în carieră nu numai să vă realizați obiectivele, ci și să mulțumiți prin realizarea lor, să mulțumiți celor care v-au stat alături. Nu uitați să fiți recunoscători pentru tot ce ați realizat prin forțele proprii! Eu sunt recunoscătoare comunității academice Agora care ne-a adus aici și care încearcă să-și manifeste recunoștința. Mulțumesc tuturor", a spus în încheiere doamna președinte Adriana Manolescu.
Vorbind în numele studenților de la cele patru specializări, șefii de promoție (Iambor Stela Emilia - specializarea Drept, Cotuna Denisa Mihaela - Poliție locală, Buda Denisa - Management și Csorjan (Racz) Monika - Contabilitate și informatică de gestiune) au mulțumit cadrelor didactice, comunității Agora și părinților pentru tot sprijinul acordat în formarea lor profesională, dar și colegilor pentru buna relaționare și prietenia legată în anii studenției. La rândul lor, șefii de promoție au fost felicitați de către doamna director Alina Angela Manolescu și dl decan Casian Butaci, care le-au înmânat plachete onorifice. De asemenea, în semn de înaltă prețuire au fost înmânate plachete onorifice distinșilor profesori: domnului prof. univ. dr. ing. Mișu Jan Manolescu, doamnei prof. univ. dr. Adriana Manolescu, domnului prof. univ. dr. Ioan Dzițac, doamnei conf. univ. dr. Gabriela Bologa, domnului lector univ. dr. Casian Butaci, doamnei conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu și domnișoarei conf. univ. dr. Ramona Mihaela Urziceanu.
S-a citit catalogul, iar studenții au fost felicitați pe rând de către îndrumătorii de an, lector univ. drd. Boșca-Rath Laura Dumitrana și conf. univ. dr. Judeu Viorina.
La sărbătoarea absolvenților agoriști, ultimul cuvânt l-au avut artiștii, membrii Grupului artistic Agora, cele patru soliste de top: Carmen Stoica, Alexandra Broinaș, Cristina Romocea Cociuba și Andrada Breb, precum și Radu Tîrb - la vioară și Alexandra Tîrb - la orgă, care ne-au emoționat în felul lor, prin mesajul sublim al muzicii, ofrandă adusă sărbătoriților zilei și comunității academice Agora.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (151 de poze), accesați Galeria foto: Cursul festiv al studenților de la Drept și Științe Economice. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 3 august 2020