Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Conferința ,,Minoritățile și drepturile omului”

Joi, în Aula Albastră, a avut loc

Conferința ,,Minoritățile și drepturile omului”

Aula Albastră a Universității Agora a găzduit, joi, 9 iunie 2016, Conferința ,,Minoritățile și drepturile omului", ediția 2016, având ca protagoniști membri ai minorității slovace din România.

Conferința a fost deschisă de doamna conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu, director al departamentului de Științe Sociale al Universității Agora,  director al Centrului Europe Direct, co-organizator al conferinței. Domnia sa a adresat un salut călduros invitaților și participanților din partea conducerii Universității Agora.
În prezidiu au luat loc domnul deputat Merka Adrian-Miroslav, președinte al Uniunii Democratice a Slovacilor și Cehilor din România (UDSCR), moderator al conferinței, doamna conf. univ. dr. Gabriela Bologa, prorector al Universității Agora, conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu și conf. univ. dr. Ioan Stan. Dintre invitații la conferință amintim: conf. univ. dr. Ștefan Herchi, de la Universitatea din Oradea, dl consilier Mihalcsak Bogdan, doamna profesor univ. dr. Adriana Manolescu, președinte al Senatului Universității Agora, studenți și cadre didactice, oameni de cultură din cadrul comunității slovacilor din Bihor, precum și cadre militare în rezervă și retragere din structurile de siguranță națională: Petrean Ioan, Gabor Iosif, Demian Dumitru, Croitoru Dan și Vasile Creț.
Conferința a fost structurată pe două secțiuni: Minoritățile naționale - noi instrumente și reglementări de drept internațional și Comunitatea slovacă din România. În plenul conferinței s-au prezentat materiale foarte interesante, noutăți legate de respectarea principiilor dreptului internațional cu privire la protejarea dreptului minorităților transfrontaliere. Domnul președinte Merka Adrian-Miroslav, deputat în Parlamentul României, a prezentat în PowerPoint un material consistent și interesant cu tema ,,Statistica, politica și evoluția demografică a slovacilor din România", în care a prezentat prin date, informații și multe imagini evoluția comunității slovace pe teritoriul României, fiind bucuros să afirme toleranța de care dă dovadă poporul român față de minorități, constituindu-se astfel într-un exemplu pozitiv pentru toată Europa și nu numai. Domnia sa a mai subliniat relațiile de prietenie existente între statul român și statul slovac, dovadă fiind vizitele președintelui și primului ministru făcute în Slovacia. Poporul slovac nu a uitat jertfa de sânge a soldaților români pentru eliberarea Cehoslovaciei în cel de-al doilea război mondial (în noiembrie 1944 - mai 1945), ca dovadă că pe teritoriul actual al Slovaciei se află cel mai mare cimitir militar de război românesc la Zvolen, unde își dorm somnul de veci peste 11.000 de militari români, jertfa de sânge a armatei române pentru eliberarea Cehoslovaciei fiind de peste 60.000 de militari, morți, răniți și dispăruți. Referitor la statistica și evoluția demografică a slovacilor din România, domnul deputat a arătat că din păcate, numărul slovacilor este în scădere, dar nu numai în România.
Dintre comunicările prezentate dorim să mai  evidențiem comunicarea domnișoarei Burlou Nagy Cristina, studentă a Universității din Oradea, care s-a referit la ,,Istoria slovacilor din România" și comunicarea doamnei profesor Mihaleț Jarka, director al Liceului Teoretic ,,Jozef Kozacek" din Budoi, cu tema ,,Sistemul de învățământ slovac din România". Cu abilitățile omului de la catedră, devotat învățământului, slujirii școlii și profesiei, doamna director a prezentat situația învățământului implementat la liceul slovac prin proiecte educaționale locale și naționale; din păcate, numărul elevilor este în scădere, dar se fac eforturi ca învățământul să slujească intereselor elevilor și comunității, la cele mai înalte cote ale exigenței educaționale.
La finalul primei părți a reuniunii, doamna conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu a adresat mulțumiri distinșilor invitați și participanților, asigurându-i de tot respectul și considerația din partea conducerii Universității Agora.
Conf. univ. dr. Ioan Stan   
Foto: Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (87 de poze), accesați Galeria foto: Conferința ,,Minoritățile și drepturile omului”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021