Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Grijile, emoțiile și bucuriile zilei

15 septembrie – prima zi de școală

Grijile, emoțiile și bucuriile zilei

De ani buni, urmăresc cum se strică vremea tocmai atunci când elevii, de voie sau de nevoie, cu bucurie și emoție, cu nostalgie și regret, contabilizează zilele de vacanță, cu gândul la prima zi de școală.

Cum să se îmbrace, ce ținută să abordeze, dacă nu cumva li s-a impus uniforma. Plouă sau nu plouă? Deschiderea va fi în curte, în sala de sport sau în sala de clasă?
Unii vor trece pentru prima oară pragul grădiniței sau al școlii. Cu siguranță, ei vor avea cele mai mari emoții, împărtășite sau nu, dar trăite la rece sau fierbinte, după caz, potrivit temperamentului și stării de spirit de moment. La un alt nivel sunt trăirile gimnaziștilor și liceenilor, pentru care prima zi nu înseamnă mare lucru, poate ceva mai mult decât un exercițiu de rutină cu care s-au obișnuit, poate mai multe povești depănate și ascultate. Poate doar curiozitatea de a afla ce profi noi s-au „înființat” în școală și dacă directorul le va preda matematica, dacă simpatica profă de germană le va fi rânduită, dacă vor scăpa de Popescu la latină și de Piscopeasca la bio!
Dar cum loterie se cheamă că este peste tot, cu siguranță, fiecare va avea parte, acum sau la anu’ de asemenea griji, emoții și bucurii.
Tuturor elevilor și dascălilor lor, un an școlar rodnic, cu cât mai multe clipe fericite și rezultate pe măsura performanțelor!
La bună revedere ... la școală, în 15 septembrie 2008!
Ovidiu DAN

Trimite email

luni, 28 septembrie 2020