Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Olimpicii naționali premiați de Centrul Cultural Italian

Ne-au reprezentat cu succes la Olimpiada națională de Limbi romanice

Olimpicii naționali premiați de Centrul Cultural Italian

Centrul Cultural Italian din Oradea a premiat ieri (miercuri, 13 iulie 2016) cei patru tineri bihoreni care au reprezentat cu succes județul nostru la Olimpiada națională de Limbi romanice, de la Piatra-Neamț.

,,Suntem bucuroși că limba italiană este atât de îndrăgită de tinerii din Oradea și suntem foarte mândri de rezultatele acestor copii", a spus Luigi Marzio, directorul Centrului Cultural Italian din Oradea. ,,Dorim să le răsplătim eforturile și să îi încurajăm pentru a continua să învețe limba italiană, să iubească cultura italiană".
Cei patru tineri care au participat la Olimpiada de limba italiană, etapa națională și au obținut premii speciale, sunt Dumea Luminița, din clasa a XII-a, de la Liceul de Arte, Mureșan Diana, din clasa a XI-a de la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga", Benetti Giulia din clasa a VIII-a și Pop Florin din clasa a VII-a de la Liceul ,,Don Orione".
,,Sunt foarte bucuroasă; a fost o plăcută surpriză această premiere. Voi continua să studiez limba italiană, la anul voi participa din nou la olimpiadă și sper să obțin marele premiu. Iubesc Italia, îmi doresc să mă formez în Italia, la Universitatea din Milano", a spus eleva Diana Mureșan, de la ,,Lucian Blaga".
Colega ei mai mare, Dumea Luminița, proaspăt absolventă a Liceului de Arte, se pregătește deja să studieze în Italia. ,,Limba italiană este foarte aproape de sufletul meu, îmi va folosi la cursurile pe care le voi frecventa în Italia din această toamnă. Mulțumesc Centrului Cultural Italian pentru sprijinul oferit și dnei profesoare care a fost alături de mine în tot acest parcurs", a declarat aceasta.
Elevii au fost premiați cu cărți în limba italiană, atât beletristică, cât și de cultură generală, dar și cu tricouri oferite de Institutul Italian de Cultură din București, sub patronajul căruia s-a aflat întreaga manifestare. De asemenea, au primit abonamente gratuite la Biblioteca Centrului Cultural Italian din Oradea și posibilitatea de a studia aici. Au fost prezenți la premiere și Raimondo Ercole, președintele Centrului Cultural Italian, Alexandru Stoica, directorul Liceului ,,Don Orione" din Oradea, Carmen Ungur-Brehoi și Delia Indig, profesoarele de limba italiană, care s-au ocupat de pregătirea elevilor. (Carmen B.)

Trimite email

sâmbătă, 15 august 2020