Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Un proiect de țară

,,Curtea de la Argeș” pe luna august

Un proiect de țară

Domnul academician Gheorghe Păun, redactorul-șef al revistei de cultură ,,Curtea de la Argeș", își intitulează editorialul chiar așa: ,,Un proiect de țară", referindu-se la cartea lui Călin Georgescu, ,,Cumpăna României".

,,Autorul știe ce spune, iar ceea ce ne spune autorul provoacă frisoane - cele ale sentimentului de participare la istorie..."
Se subliniază faptul că lumea este bolnavă, la nivel economic, financiar, moral, iar societatea românească e și mai bolnavă. ,,Lumea va intra foarte curând, în termeni de ani, într-o criză mai gravă decât cele de până acum, o criză a hranei, apei și energiei, a resurselor în general, o criză structurală, cu ieșirea posibilă doar prin revenirea la om-familie-stat-națiune, prin educație și respiritualizare, prin trecerea la o economie civică, dez-globalizată, a micului producător, a întreprinderilor mici și mijlocii, prin revenirea la agricultura tradițională, neindustrializată, o economie rațională, umană, ecologică - sustenabilă!" O concluzie fericită ar fi că ,,dacă acest program de țară (pe care îl veți afla lecturând articolul) va fi pus în practică, România va fi cu un pas înaintea lumii..."
În pag. 2, Domnul Eminescu spune: ,,Iubesc acest popor  bun, blând, omenos, pe spatele căruia diplomații croiesc harte și rezbele, zugrăvesc împărății despre care lui nici prin gând nu-i trece..." Horia Bădescu ne îndeamnă: ,,Citește și ia aminte!" Johan Galtung se oprește la patru dintre metodele Transcend. Radu Pintea scrie despre Apocalipsa numerală. Cititorului român, Mihai Nadin îi adresează un mesaj de ultimă oră: Civilizația analfabetismului. În paginile 11-12, veți putea lectura paragrafe din ,,Cumpăna României". Alte titluri din celelalte pagini: Încă un pas spre Reîntregire; Arta este o permanență a românismului (Nicolae Melinescu în dialog cu Viorel Mărginean); Știința structurală și posibilitatea unei epistemologii matematice; Ultimul țăran - Nostalgia dispariției clasei țărănești; Emil Hurezeanu, (pe)trecerea timpului; Coșmar în Balcani; Știința în vechea Persie; Prejudecata exponențialistă;
Citiți tot ce s-a scris în cele 32 de pagini la adresa cunoscută:   www.curteadelaarges.ro.
Ovidiu Dan

Trimite email

miercuri, 11 decembrie 2019