Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

,,Instalaţie pentru producerea energiei electrice prin valorificarea resurselor energetice regenerabile – biomasă în localitatea Săcuieni”

Încheierea proiectului

,,Instalaţie pentru producerea energiei electrice prin valorificarea resurselor energetice regenerabile – biomasă în localitatea Săcuieni”

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ecoland Bihor (ADI Ecoland Bihor), cu sediul în Săcuieni (Str. Libertăţii Nr. 1), a finalizat implementarea proiectului ,,Instalaţie pentru producerea energiei electrice prin valorificarea resurselor energetice regenerabile - biomasă în localitatea Săcuieni, Judeţul Bihor".

Proiectul este co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Economiei (ME), în calitate de Organism Intermediar pentru Energie (OIE), în numele şi pentru Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial, ,,Creşterea Competitivităţii Economice"(AM POS CCE). Conferința de închidere a proiectului s-a desfășurat miercuri, 27 iulie 2016, la sediul Consiliului Județean Bihor, în prezența președintelui A.D.I. Ecoland Bihor, Ioan Mang, a conducerii executive a asociației, și a tuturor partenerilor implicați în proiect (constructor, proiectant, consultant etc.).
Valoarea totală a proiectului este de 23.681.269,87 lei, din care 17.384.127,17 lei sunt finanţare nerambursabilă.
Proiectul s-a implementat în localitatea Săcueni, pe o perioadă de 41de luni, între 2013-2016.
Obiectivul general a fost realizarea unei instalaţii de biogaz pentru valorificarea biomasei  în vederea producerii energiei electrice şi termice. Uzina realizată de Asociaţie la Săcuieni este o instalaţie complexă de co-generare, care transformă o materie primă formată din masă verde (70%) şi dejecţii animale (30%) în energie electrică. Puterea instalată este de 548 kw cu un consum total mediu anual de materie primă de 12.000 tone. Producţia obţinută (4 557 Mwh) va intra în sistemul energetic naţional (SEN), plata urmând a se face prin compensaţie în primii cinci ani de la punerea în funcţiune a instalaţiei, iar după aceea Asociaţia urmează să primească valoarea producţiei introdusă în SEN, precum şi patru certificate verzi/Mwh, pe care le va putea tranzacţiona pe piaţa de specialitate.
Pe lângă valorificarea energiei electrice produse, celelalte beneficii economice şi ecologice ale finalizării proiectului sunt: reducerea emisiilor de CO2 cu aprox. 2.260,54 tone anual; diversificarea surselor de producere a energiei şi reducerea dependenţei de importurile de energie; descongestionarea anuală a circa 5.440 tone de dejecţii animaliere din fermele zootehnice, precum şi din gospodăriile populaţiei din zonă; creşterea suprafeţelor de teren cultivate cu cca. 126 ha şi folosirea aproximativ 8.800 tone siloz în procesul de obţinere a biogazului; introducerea în circuitul economic a unor zone izolate şi creşterea numărului de locuri de muncă.
Stela Babău
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Instalaţie pentru producerea energiei electrice prin valorificarea resurselor energetice regenerabile – biomasă în localitatea Săcuieni”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 9 mai 2021