Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Astăzi, vor avea loc detașări la cerere prin concurs specific

Ședințele publice - Liniștea dinaintea furtunii

Astăzi, vor avea loc detașări la cerere prin concurs specific

Comisia județeană de mobilitate a gestionat foarte bine situația în cadrul ședințelor publice de vineri (19 august) și luni (22 august 2016).

La cele două ședințe au participat mulți candidați și foarte mulți au fost rezolvați și chiar mulțumiți. Am cunoscut și candidați fericiți. Un profesor de nota 10 la concurs (la Mate) ce putea obține mai mult decât un post la Școala Gimnazială ,,Dacia" - școală gimnazială reprezentativă, fanion; copia fidelă a Colegiului Național ,,Emanuil Gojdu" pentru învățământul primar și gimnazial.
Respectivul profesor (doamna profesor) a ocupat la ,,Dacia" nici mai mult nici mai puțin decât catedra de matematică a actualului inspector școlar general, dl prof. Alin-Florin Iuhas-Novac.
,,Așadar, în 19 şi 22 august au avut loc şedinţe publice pentru ocuparea posturilor de către cadrele didactice participante la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar sesiunea 2016, care au obţinut media de repartizare minimum 7. Tot în aceste şedinţe au putut ocupa posturi cu prioritate, după cum ne-a precizat vicepreședintele comisiei, dl prof. dr. Horea Abrudan, cadrele didactice aflate în restrângere de activitate ori completare de normă, cele care au avut continuitate pentru detaşarea la cerere respectiv cele care au solicitat detaşare la cerere prin concurs.
În cadrul şedinţelor menţionate au fost ocupate 419 posturi/ catedre/ fracţiuni de catedre, în aplicaţie rămânând neocupate 941.
Astăzi (miercuri, 24 august) va avea loc şedinţa publică pentru detaşare la cerere prin concurs specific, iar în 26 şi 29 august se vor desfășura şedinţe publice de repartizare pentru cadrele didactice cu note obţinute în anii anteriori".
Ne-a bucurat atmosfera, calmul care a domnit în sală. De fapt, dl inspector școlar Abrudan este recunoscut ca un maestru în gestionarea situației, cu mult calm și măiestrie pedagogică, fără a ridica tonul, cu tact și inteligență (practică).
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Astăzi, vor avea loc detașări la cerere prin concurs specific.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 20 iunie 2019