Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Rectorul Ioan Dzițac a prezentat o lucrare invitată la ,,2016 Big Data Symposium”, la Academia Chineză de Științe

Prezent pentru a treia oară în China

Rectorul Ioan Dzițac a prezentat o lucrare invitată la ,,2016 Big Data Symposium”, la Academia Chineză de Științe

Prezent în China pentru a treia oară, după ce în 2013 a susținut două lucrări invitate la Beijing și Chengdu, iar în 2015 la Dalian, prof.univ.dr. Ioan Dzițac, rectorul Universității Agora, a susținut anul acesta a patra lucrare invitată în China, la Academia Chineză de Științe din Beijing.

Invitația a fost făcută de Dr. H.C. Yong Shi, membru corespondent al Academiei Chineze de Științe și consilier al primului ministru al Chinei pe probleme financiar- bancare.
La acest simpozion, desfășurat în perioada 11-14 august 2016 la Academia Chineză de Științe,au susținut lucrări plenare 10 invitați speciali din Chile, China, România, Serbia și SUA:
1.Fred Glover, University of Colorado, USA,
2.Peizhuang Wang, Liaoning Technical University, China
3.Jifa Gu, Chinese Academy of Sciences, China
4.Florin Gheorghe Filip, Romanian Academy, Romania
5.Ioan Dzițac, Agora University of Oradea, Romania
6.Milan Stanojevic, Professor, Faculty of Organizational Sciences, Serbia
7.Bogdana Stanojevic, Researcher, Serbian Academy of Sciences and Arts
8.Felisa M. Cordova, Electrical Engineer, University of Santiago, Chile
9.Daniel Berg, Member of National Academy of Engineering, USA
10.James Tien, Member of National Academy of Engineering, USA
Menționăm că Universitatea Agora are colaborări excelente cu trei universități din China: University of Chinese Academy of Sciences, Soutwestern University of Finance and Economic și Beijing Jiatong University.
În această vară, doi studenți ai Universității Agora (Oana Varga și Dan Claudiu Scorțe) au participat, în luna iulie, la o școală de vară de două săptămâni în Chengdu (costurile fiind achitate de universitatea chineză, cu excepția transportului):
https://e.swufe.edu.cn/ADMISSIONS/INTERNATIONAL_STUDENTS/SUMMER_PROGRAMS.htm
Impresii și imagini se pot vedea la  http://ovidan.ro/?p=articles.details.13781
Universitatea Agora selectează în fiecare an, începând din 2014, câte doi studenți pentru această școală de vară.
Tot în luna iulie, doi asistenți doctoranzi (Marius George Șinca și Dan Petrică) au participat la o școală de vară pentru doctoranzi la Beijing Jiatong Universiy (toate costurile fiind suportate de către partenerii chinezi): http://ovidan.ro/?p=articles.details.13761. (D.I.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Rectorul Ioan Dzițac a prezentat o lucrare invitată la ,,2016 Big Data Symposium”, la Academia Chineză de Științe.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021