Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Astăzi, se va închide cea de-a II-a ediţie a Şcolii de vară

La Centrul Ortodox „Vasiliada” din Nufărul

Astăzi, se va închide cea de-a II-a ediţie a Şcolii de vară

Marți, 23 august 2016, a debutat la Oradea, ediția a doua a Şcolii de vară organizate de Inspectoratul Școlar Județean Bihor în parteneriat cu Asociația Femeilor Ortodoxe din Episcopia Oradea, Fundația Consistoria Efrem Beniamin Oradea, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu" Oradea, Liceul de Arte Oradea şi Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir" Oradea.

Programul se desfășoară la Centrul Ortodox „Vasiliada" din Nufărul care funcționează în cadrul Fundației Consistoria „Efrem Beniamin" Oradea. Acesta, pe lângă o bogată și complexă activitate pe plan social, dezvoltă programe educațional-culturale adresate copiilor şi tinerilor.
La Şcoala de vară participă 24 de elevi de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu" Oradea, Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir" Oradea, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu" Oradea, Liceul Teoretic German „Friederich Schiller" Oradea, Colegiul Național „Iosif Vulcan" Oradea de la ciclul primar și gimnazial.
Şcoala de vară se desfăşoară în perioada 23-30 august 2016, în intervalul orar 9.00-13.00, şi cuprinde un program atractiv care urmăreşte asigurarea unei alternative de petrece a timpului liber, dar şi dezvoltarea de competenţe de comunicare, lucru în echipă, competenţe artistice. Profesori de limba şi literatura română, matematică, desen, muzică şi religie au pregătit momente în care elevii să fie actorii principali, toate programele fiind complementare celor dezvoltate în mediul şcolar.
Şcoala de vară urmează taberei de creație organizate în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Asociația Filantropia și Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu" Oradea la Mănăstirea Izbuc, Poiana Florilor și Voivozi de care au beneficiat 100 de elevi de la ciclul gimnazial și liceal cu rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele școlare și se înscrie în seria de programe inițiate și implementate de Inspectoratul Școlar Județean Bihor în parteneriat cu instituții și organizații care dezvoltă programe educative care vizează elevi de la toate ciclurile de învățământ din județul Bihor și vin în întâmpinarea nevoilor părinților și elevilor.
Azi, 30 august, începând cu ora 12, va avea loc închiderea oficială a Şcolii de vară.
Prof. dr. Claudiu Damian
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Astăzi, se va închide cea de-a II-a ediţie a Şcolii de vară.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 27 iunie 2019