Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

„Tineri împotriva violenței”

Marți, în cadrul „Săptămânii prevenirii criminalității”

„Tineri împotriva violenței”

Marți (23 septembrie 2008), în cadrul „Săptămânii prevenirii criminalității”, polițiștii de proximitate au avut întâlniri cu elevi din instituțiile de învățământ din Oradea, sub denumirea „Sfaturi pentru cei mici și cei mari, din partea polițiștilor bihoreni”.

Astfel de manifestări au avut loc la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Școala cu clasele I – VIII „Avram Iancu”, Liceul Penticostal „Betel”, Centrul de Educație Incluzivă nr. 1, Liceul Teoretic „Ady Endre”, Școala cu clasele I – VIII „Dimitrie Cantemir”, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, Școala cu clasele I – VIII „Alexandru Roman”, Școala cu clasele I – VIII „Iuhasz Gyula”, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși”, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” și Școala cu clasele I – VIII nr. 11, prilej cu care au fost dezbătute teme referitoare la prevenirea delincvenței juvenile și victimizarea  minorilor.
La ora 10.00, la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, a fost lansată campania de informare a tinerilor pentru reducerea riscului infracțional și victimal „Tineri împotriva violenței”. La manifestare au participat: comisar Gheorghe Ungur, de la Agenția națională împotriva traficului de persoane - Centrul regional Oradea, psiholog Denisa Chețan, dna Miorița Săteanu, din partea Uniunii femeilor, agent șef Dănuț Iancu și subinspector Flaviu Iova, moderatorul acțiunii.
„Am venit să-i ajutăm, să exmatriculăm violența (apropo de titlul videoclipului colegilor noștri din Argeș, pe care l-am prezentat astăzi la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”), să-i consiliem și să lansăm campania de informare a tinerilor pentru reducerea riscului infracțional și victimal „Tineri împotriva violenței”, ne-a declarat subinspectorul Flaviu Iova.
Comisarul Gheorghe Ungur le-a vorbit elevilor despre traficul de persoane (cu cele cinci etape: recrutarea, transportul, aservirea victimei, vânzarea și exploatarea), consecințele delincvenței și modul cum poate fi evitată delincvența, iar doamna Miorița Săteanu a invocat „învățătura creionului” (care lasă urme, dar care pot fi șterse ușor, adică pot fi corectate), cum tot așa de ușor pot fi corectate sau chiar evitate greșelile în comportamentul lor, dacă se va ține cont de recomandările făcute de cei prezenți la lansarea campaniei.
Pliantele primite îi vor ajuta în mai buna lor informare, dar și ca sursă de inspirație pentru posterul pe care îl vor realiza în cadrul concursului. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Tineri împotriva violenței”.

Trimite email
sâmbătă, 18 mai 2024, 22:53:51 Ora de vară a Europei de Est