Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 aprilie 2022

1.Elevii unei școli din Gorj au dat de două ori simularea la Evaluarea Națională 2022 la limba și literatura română, după ce profesorii le-au distribuit subiectele greșite / Elevii au primit subiectele adresate celor care învață în limba maghiară.
O anchetă la Școala Albeni din județul Gorj a fost deschisă de Inspectoratul Școlar, după ce elevii de clasa a VIII-a au primit ieri, la simularea Evaluării Naționale 2022 subiecte dedicate elevilor care studiază în limba maghiară și care învață limba română ca limbă secundară. După terminarea examenului, copiii au fost rechemați în sala de examen pentru a susține din nou simularea cu subiectele destinate lor, potrivit Europa FM.
Aproape 30 de elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Albeni, școală cu predare doar în limba română, au susținut luni de două ori simularea la Evaluarea Națională. La ora 9.00, când a început examenul, elevii au primit subiectele pentru școlile cu predare în limba maghiară, deși la Gorj nu există nicio astfel de unitate de învățământ.

2. Studenții din România ar putea accesa împrumuturi prin Fondul European de Investiții – temă discutată la Luxemburg de ministrul Sorin Cîmpeanu cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Thomsen.
Posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI) au fost discutate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Kettel Thomsen, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.
„Un subiect important pe agenda discuțiilor a fost sprijinul pe care BEI îl poate acorda procesului de dezvoltare a învățământului superior în România”, scriu reprezentanții ministerului.
„A fost analizată și oferta de suport din partea BEI pentru integrarea refugiaților ucraineni, cu accent pe sprijinul oferit elevilor și studenților. Alte teme atinse au vizat oportunitățile de cooperare în cadrul PNRR și în contextul cadrului financiar multianual (2021 – 2027), precum și posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI)”, potrivit sursei citate.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Înmânarea diplomelor de excelență acordate de Guvernul României și M.E.C.T.

În Săptămâna excelenței în educație și învățământ

Înmânarea diplomelor de excelență acordate de Guvernul României și M.E.C.T.

Marți (23 septembrie 2008), în cadrul „Săptămânii excelenței în educație și învățământ”, la sala Filarmonicii de Stat din Oradea, a avut loc festivitatea de premiere a 125 de olimpici naționali și internaționali din unitățile de învățământ din județul Bihor.

La festivitate au participat: Mircea Ghitea, prefectul județului, Radu Þîrle, președintele Consiliului județean, Biro Rozalia, viceprimarul municipiului Oradea, Ioan Șereș, generalul Inspectoratului Școlar, conducători și reprezentanți ai serviciilor descentralizate, directorii unităților de învățământ, olimpicii, profesorii elevilor olimpici și părinți.
Diplomele de excelență acordate de Guvernul României și Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului (însoțite de un buchet de flori și o atenție) au fost înmânate de prefectul județului Bihor, dl Mircea Ghitea.
În numele olimpicilor au vorbit Florina Heredea, Yacoob Sumaya și Adina Buboi, iar din partea profesorilor, Carmen Bubela și Marinela Filip.
Prima olimpică premiată a fost Ioana Moga, de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, olimpică națională și internațională la chimie. Alături de Ioana au mai fost premiați 28 de gojdiști, opt olimpici de la C.N. „Mihai Eminescu”, șase de la C.N. „Octavian Goga” din Marghita, câte patru de la C.T. „Constantin Brâncuși” și C.T. „Ioan Ciordaș” Beiuș, trei de la Lic. Teologic Romano-Catolic, șapte de la C.T. „Mihai Viteazul”, doi de la C.T. „Dimitrie Leonida”, opt de la Lic. T. „J. Kozacek” Budoi, nouă de la Liceul de Artă, trei de la Școala cu clasele I-VIII „Dacia”, doi de la Liceul Teoretic German Friedrich Schiller” Oradea, câte unu de la Școala cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu” și Școala cu clasele I-VIII din Șerani, câte trei de la Gr. Șc. „Andrei Șaguna” și Lic. T. „Ady Endre”, câte unu de la Lic. T „Lucian Blaga” și Lic. T. „Aurel Lazăr”, câte doi de la Liceul „Don Orione” și Școala cu clasele I-VIII din Marghita, cinci de la C.E. „Partenie Cosma”, câte unu de la C.N. „Arany Janos” Salonta, C.T. „Traian Vuia”, Gr. Șc. Popești, Gr. Șc. Suplacu de Barcău, Gr. Șc. Agroindustrial „A. Tamas” Borș, Gr. Șc. „Unirea” Ștei, Lic. Ped. „Iosif Vulcan” și Lic. Teologic Baptist „Emanuel”, câte doi de la C.T. ”Al. Roman” Aleșd, Lic. Ped. „Nicolae Bolcaș” Beiuș, Lic. Teologic Penticostal și Lic. Teologic Reformat, câte unu de la Școala cu clasele I-VIII din Nucet, Școala cu clasele I-VIII „Oltea Doamna” și Școala cu clasele I-VIII „George Coșbuc”, doi olimpici de la Școala cu clasele I-VIII „Constantin Șerban” din Aleșd.       
Festivitatea s-a încheiat cu un moment artistic oferit de elevi ai Liceului de Artă din Oradea. (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Înmânarea diplomelor de excelență acordate de Guvernul României și M.E.C.T.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 26 mai 2022