Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

De la emblemă la... „Flori de nufăr”

La Grădinița nr. 28 din Oradea

De la emblemă la... „Flori de nufăr”

Grădinița nr. 28 din Oradea se numără printre grădinițele mari ale municipiului de pe Crișul Repede, fiind centru de informare și centru bugetar, la care sunt arondate 14 grădinițe. E ușor de recunoscut după emblema de pe fațadă – o floare de nufăr, devenită simbol, dar și renume.

Unitatea de învățământ din cartierul Nufărul, situată pe strada Onisifor Ghibu, nr. 16, este cunoscută și căutată, bucurându-se de o atenție deosebită din partea părinților. Și în acest an școlar, grădinița lucrează la capacitate maximă - 10 grupe de preșcolari (câte trei grupe mari și mici și câte două mijlocii și pregătitoare), cu un efectiv de 281 de copii.
„Nu avem niciun metru pătrat de spațiu liber, neutilizat. După câți copii s-au înscris, mai puteam constitui două grupe. Vom depune documentația pentru extindere sau mansardare deoarece spațiu avem, chiar în continuarea clădirii, pentru cel puțin două săli, dar ar fi teren suficient chiar și pentru o sală de sport”, ne spunea, ieri (joi, 25 septembrie 2008), Cornelia Româneac, noul director al unității.
În vară, au fost înlocuite geamurile și ușile de la cele zece săli de grupă și două holuri, din cele cinci, au fost zugrăvite cele zece săli, urmând ca lucrările să continue în vacanța de iarnă la spălătorie, bucătărie și birouri. E de lăudat efortul depus de firma Eurocif (și gestul patroanei Luminița Butiri) de a continua și finaliza lucrările la cele zece săli de grupă în ciuda faptului că firma nu a primit niciun ban din partea primăriei.
Așa încât, anul școlar a putut începe în cele mai bune condiții, cu toate spațiile igienizate, cu baloane și flori, și cu o pavoazare adecvată. De-acum, grădinița dispune și de sistem de alarmă, după ce a fost călcată, în mai multe rânduri, de tâlhari.
„Flori de nufăr” – asociația educatoarelor și părinților
Aflăm că la Grădinița nr. 28, este în curs de obținere documentația necesară pentru o asociație a educatoarelor și părinților, intitulată „Flori de nufăr”.
„Prin această asociație, dorim să dezvoltăm colaborarea cu părinții copiilor în ideea îmbunătățirii calității procesului instructiv-educativ și vieții copiilor, părinții putând direcționa cei 2 % din impozit către grădinița noastră, iar sponsorii putând să ne ajute într-un cadru legal; tot în acest context ne-am gândit la acțiuni caritabile, de ajutorare a copiilor proveniți din familii cu venituri mici, la activități cultural-sportive, cu implicarea părinților, expoziții, schimburi de experiență și proiecte școlare interjudețene și internaționale”, ne-a declarat doamna directoare.
Proiectul transfrontalier derulat în parteneriat cu cinci grădinițe din localitatea Komadi (Ungaria) se află în cel de-al treilea an de derulare. După vizitele reciproce din primii doi ani, în noiembrie, partenerii unguri urmează să revină la Oradea. Proiectul are ca temă centrală promovarea tradițiilor populare locale. Acesta nu este însă singurul proiect al educatoarelor de la Grădinița nr. 28 din Oradea. În mai, a fost lansat proiectul „Alimentația sănătoasă – condiție primordială pentru dezvoltarea armonioasă a copilului”, în parteneriat cu Grădinița nr. 30 din Oradea. Tot anul școlar trecut, s-a finalizat un proiect cu o grădiniță din Bistrița (județul Bistrița-Năsăud), iar la orizont a apărut altul, cu o grădiniță din Baia Mare. Mai aflăm apoi că un proiect Comenius este așteptat cu mult interes ... ca pâinea caldă!
Să mai spunem că la 1 octombrie, pe lângă opționalele existente (limba engleză și dansul sportiv), va fi lansat un nou opțional: folclorul (cu un grup vocal și formație de dansuri populare), un prilej de punere în valoare a talentelor artistice existente. (Ov. DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: De la emblemă la... „Flori de nufăr”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 9 aprilie 2020