Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Vineri - Ziua siguranței rutiere

În „Săptămâna prevenirii criminalității”

Vineri - Ziua siguranței rutiere

În perioada 22 – 26 septembrie 2008, la nivel național se derulează „Săptămâna prevenirii criminalității”- o acțiune ale cărei priorități sunt informarea și conștientizarea populației cu privire la problemele de natură infracțională și antivictimală, dar și consolidarea parteneriatului poliție - cetățean.
Activitățile au fost structurate pe diverse domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă preventivă.

Ieri (joi), a fost Ziua Poliției de Proximitate, astăzi (vineri), este Ziua siguranței rutiere, siguranța rutieră fiind o prioritate pentru poliția bihoreană.
Iată cum arată programul zilei:
*07.30 - 08.15 – activități desfășurate cu patrulele școlare de circulație în zona adiacentă Școlii cu clasele I-VIII „Dacia” din municipiul Oradea (persoană de contact – subcomisar de poliție Claudiu Ciuclea, Serviciul Poliției Rutiere)

*10.00: la Școala cu clasele I – VIII nr. 11 – activități de educație rutieră derulate de polițiștii de proximitate (persoană de contact – ag. șef de poliție Marius Vasi, Compartimentul poliției de proximitate)
*11.00 – 15.00 - activități desfășurate în Orășelul copiilor
11.00 – 12.30:
„Educația rutieră – educația ce salvează vieți!”, concurs cu tematică rutieră; amenajarea unui stand cu materiale educativ – preventive și proiectarea unor spoturi video; simulatorul de accidente rutiere pentru motociclete, cu posibilitatea testării efectelor impactului în cazul producerii unui accident rutier în care este implicată o motocicletă.
 „Reguli de prim ajutor” – prezentarea unor tehnici de prim ajutor în cazul unor accidente, de către o echipă de voluntari de la Crucea Roșie Bihor.

„Ghicește indicatorul de circulație!” – concurs interactiv, cu participarea unui clown (persoană de contact – subcomisar de poliție Ioana Indrieș).
*12.00: –„ Siguranță pe două roți” -  întâlnire a elevilor din cadrul Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, pasionați de motociclete, cu un grup de motocicliști.
Vor fi prezentate recomandări preventive pe teme de circulație rutieră, echipamentul motociclistic adecvat pentru circulația pe drumurile publice al acestui tip de vehicul (persoană de contact – subcomisar de poliție Claudiu Ciuclea)
*16.00 - 17.00: - întâlnire în cadrul proiectului „Minte limpede – siguranța și plăcerea de a conduce”, adresat elevilor școlilor de șoferi din municipiul Oradea, la Școala Auto Opel West. La eveniment vor participa și reprezentanți ai Centrului de evaluare, prevenire și consiliere antidrog Bihor (persoană de contact – subinspector de poliție Flaviu Iova).
Printre colaboratorii I.P.J. Bihor implicați activ în derularea unor activități preventive se numără Școala Auto Opel West, Inspectoratul Școlar, Bechtel International Inc, Uniunea femeilor Bihor, Agenția națională împotriva traficului de persoane - Centrul regional Oradea, Serviciul probațiune din cadrul Tribunalului Bihor, Crucea Roșie Bihor, Centrul de evaluare, prevenire și consiliere antidrog Bihor, Orășelul copiilor.
Ioana Indrieș - Compartimentul de analiză și prevenire a criminalității
La școala „Dacia”, patru patrule școlare și trei polițiști
La trecerea de pietoni de la Școala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea au acționat patru patrule școlare, elevi din clasa a VII-a D (Octavian Ghindea, Călina Blejan, Simina Seica și Mircea Cioci) și trei polițiști (subcomisar  Claudiu Ciuclea și agenții Mircea Marian și Ciprian Câmpan), sub directa „monitorizare” a directorului școlii, prof. dr. Florian Hava.
Trebuie să spunem că prezența polițiștilor în zonă, dimineața la intrarea copiilor la cursuri și la amiază, la plecarea acasă, nu este întâmplătoare sau doar pentru că este Ziua siguranței rutiere. Aceasta se întâmplă dimineață de dimineață, și nu numai la școala „Dacia”, ci și la alte școli, precum „Oltea Doamna”, Dimitrie Cantemir”, „Nicolae Bălcescu”... La fel se întâmplă și în intersecțiile aglomerate din municipiul Oradea, lângă podul Decebal ori lângă Biserica cu Lună, ajutând la fluidizarea traficului, în cazul în care se întâmplă ca unii conducători auto să  blocheze intersecțiile.
La școala „Dacia” s-a acționat, de data aceasta, și cu patrule școlare, motivul aveam să-l aflăm de la subcomisarul Claudiu Ciuclea: „Codul rutier prevede ca participanții la trafic să oprească și la semnalele membrilor patrulelor școlare de circulație, este o obligativitate pe care mulți șoferi se pare că au uitat-o sau chiar nu o știu. Am organizat această acțiune pentru a sensibiliza șoferii și a-i face mult mai atenți la traficul din preajma școlilor..., să dea dovadă de mai mult respect și atenție!” (Ov. DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Vineri - Ziua siguranței rutiere.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 22 octombrie 2019