Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Vineri - Ziua siguranței rutiere

În „Săptămâna prevenirii criminalității”

Vineri - Ziua siguranței rutiere

În perioada 22 – 26 septembrie 2008, la nivel național se derulează „Săptămâna prevenirii criminalității”- o acțiune ale cărei priorități sunt informarea și conștientizarea populației cu privire la problemele de natură infracțională și antivictimală, dar și consolidarea parteneriatului poliție - cetățean.
Activitățile au fost structurate pe diverse domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă preventivă.

Ieri (joi), a fost Ziua Poliției de Proximitate, astăzi (vineri), este Ziua siguranței rutiere, siguranța rutieră fiind o prioritate pentru poliția bihoreană.
Iată cum arată programul zilei:
*07.30 - 08.15 – activități desfășurate cu patrulele școlare de circulație în zona adiacentă Școlii cu clasele I-VIII „Dacia” din municipiul Oradea (persoană de contact – subcomisar de poliție Claudiu Ciuclea, Serviciul Poliției Rutiere)

*10.00: la Școala cu clasele I – VIII nr. 11 – activități de educație rutieră derulate de polițiștii de proximitate (persoană de contact – ag. șef de poliție Marius Vasi, Compartimentul poliției de proximitate)
*11.00 – 15.00 - activități desfășurate în Orășelul copiilor
11.00 – 12.30:
„Educația rutieră – educația ce salvează vieți!”, concurs cu tematică rutieră; amenajarea unui stand cu materiale educativ – preventive și proiectarea unor spoturi video; simulatorul de accidente rutiere pentru motociclete, cu posibilitatea testării efectelor impactului în cazul producerii unui accident rutier în care este implicată o motocicletă.
 „Reguli de prim ajutor” – prezentarea unor tehnici de prim ajutor în cazul unor accidente, de către o echipă de voluntari de la Crucea Roșie Bihor.

„Ghicește indicatorul de circulație!” – concurs interactiv, cu participarea unui clown (persoană de contact – subcomisar de poliție Ioana Indrieș).
*12.00: –„ Siguranță pe două roți” -  întâlnire a elevilor din cadrul Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, pasionați de motociclete, cu un grup de motocicliști.
Vor fi prezentate recomandări preventive pe teme de circulație rutieră, echipamentul motociclistic adecvat pentru circulația pe drumurile publice al acestui tip de vehicul (persoană de contact – subcomisar de poliție Claudiu Ciuclea)
*16.00 - 17.00: - întâlnire în cadrul proiectului „Minte limpede – siguranța și plăcerea de a conduce”, adresat elevilor școlilor de șoferi din municipiul Oradea, la Școala Auto Opel West. La eveniment vor participa și reprezentanți ai Centrului de evaluare, prevenire și consiliere antidrog Bihor (persoană de contact – subinspector de poliție Flaviu Iova).
Printre colaboratorii I.P.J. Bihor implicați activ în derularea unor activități preventive se numără Școala Auto Opel West, Inspectoratul Școlar, Bechtel International Inc, Uniunea femeilor Bihor, Agenția națională împotriva traficului de persoane - Centrul regional Oradea, Serviciul probațiune din cadrul Tribunalului Bihor, Crucea Roșie Bihor, Centrul de evaluare, prevenire și consiliere antidrog Bihor, Orășelul copiilor.
Ioana Indrieș - Compartimentul de analiză și prevenire a criminalității
La școala „Dacia”, patru patrule școlare și trei polițiști
La trecerea de pietoni de la Școala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea au acționat patru patrule școlare, elevi din clasa a VII-a D (Octavian Ghindea, Călina Blejan, Simina Seica și Mircea Cioci) și trei polițiști (subcomisar  Claudiu Ciuclea și agenții Mircea Marian și Ciprian Câmpan), sub directa „monitorizare” a directorului școlii, prof. dr. Florian Hava.
Trebuie să spunem că prezența polițiștilor în zonă, dimineața la intrarea copiilor la cursuri și la amiază, la plecarea acasă, nu este întâmplătoare sau doar pentru că este Ziua siguranței rutiere. Aceasta se întâmplă dimineață de dimineață, și nu numai la școala „Dacia”, ci și la alte școli, precum „Oltea Doamna”, Dimitrie Cantemir”, „Nicolae Bălcescu”... La fel se întâmplă și în intersecțiile aglomerate din municipiul Oradea, lângă podul Decebal ori lângă Biserica cu Lună, ajutând la fluidizarea traficului, în cazul în care se întâmplă ca unii conducători auto să  blocheze intersecțiile.
La școala „Dacia” s-a acționat, de data aceasta, și cu patrule școlare, motivul aveam să-l aflăm de la subcomisarul Claudiu Ciuclea: „Codul rutier prevede ca participanții la trafic să oprească și la semnalele membrilor patrulelor școlare de circulație, este o obligativitate pe care mulți șoferi se pare că au uitat-o sau chiar nu o știu. Am organizat această acțiune pentru a sensibiliza șoferii și a-i face mult mai atenți la traficul din preajma școlilor..., să dea dovadă de mai mult respect și atenție!” (Ov. DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Vineri - Ziua siguranței rutiere.

Trimite email
sâmbătă, 18 mai 2024, 16:27:42 Ora de vară a Europei de Est