Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Zilele Carierei de Impact Social (II)

Joi, la Universitatea Agora

Zilele Carierei de Impact Social (II)

Fundaţia AGORA Oradea și SC eDAVA INNOVATION SRL au organizat joi, 15 septembrie 2016, în Sala Verde a Fundaţiei AGORA ( din Piaţa Tineretului, Nr. 8), Zilele Carierei de Impact Social - septembrie 2016, eveniment organizat pe sustenabilitatea proiectului ,,ETIC - Cariere de Impact Social, program de consiliere profesională și practică studențească", Contract nr. POSDRU/161/2.1/G/138622.

Proiectul s-a finalizat în 6 noiembrie 2015, a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi a vizat dezvoltarea abilităților de muncă ale studenților în vederea creșterii șanselor de ocupare și a integrării cu succes a acestora pe piața muncii.
Tema evenimentului a fost Promovarea activităților de voluntariat la nivelul entităților din Regiunea NV. În cadrul evenimentului, studenții, angajații și profesorii prezenți au dezbătut o serie de aspecte legate de acțiunile sociale pe care le putem întreprinde la nivel de entități, acțiuni care să vină în sprijinul studentului, respectiv a absolventului, în ceea ce privește experiența acumulată.
S-a precizat faptul că voluntariatul este o activitate care trebuie tratată serios și care ar putea să dea posibilitatea unui student sau absolvent să-și găsească mai ușor un loc de muncă. Printre participanți au fost și studenți interesați să participe la acțiuni de voluntariat, iar în acest sens Fundația Agora are încheiate parteneriate cu o serie de entități și poate direcționa studenții sau absolvenții interesați spre acestea, a precizat  conf. univ. dr. Gabriela Bologa.
Doamna expert David Florina a precizat că activitatea de consiliere continuă și pe sustenabilitatea proiectului, studenții putând să beneficieze de serviciile de consiliere atât online prin intermediul platformei proiectului http://etichub.ro/ , dar și prin organizarea unor sesiuni de consiliere.
Doamna asist. univ. drd. Rath Boșca Laura Dumitrana a precizat că vor fi organizate în continuare stagii de practică pentru studenți, în baza acordurilor de parteneriat încheiate cu diverse entități sau prin  încheierea unor parteneriate noi în acest sens.
Doamna conf. univ. dr. Gabriela Bologa a precizat în încheierea evenimentului că vor fi organizate și în perioada următoare astfel de evenimente și a îndemnat studenții să participe deoarece astfel de informații pot fi de folos pentru cariera fiecăruia. (R.B.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Zilele Carierei de Impact Social (II).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021