Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul Eurorace

Ieri, la Școala cu clasele I-VIII

Concursul Eurorace

„Într-o Europă care va rămâne întotdeauna multilingvă, învățarea limbilor străine deschide numeroase oportunități către o carieră mai bună, șansa de a locui, lucra sau studia în altă țară sau pur și simplu de a călători. Limba vorbită devine parte integrantă a identității și bagajului cultural al unei persoane...”

Astfel și-au argumentat profesoarele de limba engleză Delia Curpaș (de la Școala cu clasele I-VIII “Avram Iancu”) și Ioana Burlău (de la Școala de Arte și Meserii “George Barițiu”) concursul de ieri (joi, 25 septembrie 2008), de la școala “Avram Iancu”.
Parte integrantă a unui proiect de parteneriat, activatea a avut drept obiective: încurajarea în mod activ a elevilor să învețe și alte limbi europene decât cea maternă; dezvoltarea și stimularea capacității de a înțelege și comunica mai mult în limba engleză; eliminarea barierelor lingvistice și a discriminării prin implicarea în mod egal a elevilor din clasele de învățământ special și a elevilor de la o școală de masă, lucrul în echipă și învățarea prin cooperare.
Să sărbătorim Ziua limbilor străine!
„Învățarea unei limbi străine cere timp și efort, dar merită”, a ținut să sublinieze în cuvântul său directorul școlii, prof. Gheorghina Bârlădeanu.   
La ora specială de limba engleză de ieri, locul profesoarei Delia Curpaș afost luat de o elevă a sa, Mădălina Lascu, din clasa a VIII-a, care s-a dovedit vrednică de noua sa calitate.
Mai întâi a condus discuții pe tema Zilei europene a limbilor străine în direcția identificării simbolurilor U.E., având ca suport proiecția în power point a unui filmuleț, redarea și lecturarea în mai multe limbi a unor gânduri și inscripții, recunoașterea Imnului U.E., interpretarea în mai multe limbi a unor piese muzicale de către talentata solistă vocală a școlii – Claudia Gui...
Prin activități interactive, totul a îmbrăcat forma unui concurs, în care s-au întrecut patru echipaje (reprezentând România, Spania, Italia și Marea Britanie), iar la final, echipajele reconstituite ale celor două școli (Lascu Mădălina, Panainte Oana, Rus Sergiu, Fritea Gabriel, Șuteu Vlad, Furtos Dan, Plev Bogdan, Albuț Mădălina, Cristina Ianc, Gâtea Ramona, Toia Vanda și Gui Claudia, Croitoru Silviu, Tiriteu Samuel, Kanalas Petru, Bocioc Codrian și Antal Csabi) au elaborat câte un poster (panou) pe tema sărbătoririi Zilei limbilor străine. (Ov. DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concursul Eurorace. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019