Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul național ,,Dulce Românie, suflet românesc”, ediția a V-a

Iar și iară

Proiectul național ,,Dulce Românie, suflet românesc”, ediția a V-a

Proiectul național ,,Dulce Românie, suflet românesc", proiect ce se desfășoară la Școala Gimnazială ,,Dacia" din Oradea, sub coordonarea dnei prof. Diana Zlibuț, se află la cea de-a V-a ediție.

De la o ediție la alta crește numărul elevilor participanți și spre bucuria și satisfacția organizatorilor, unele școli au făcut o tradiție din a participa la proiect. Concursul, desfășurat în luna mai și-a desemnat câștigătorii, dar vernisajul expoziției are loc în această perioadă. Până la 1 octombrie, o parte din lucrările premiate pot fi admirate în sala 10 a școlii.
,,Anul acesta juriul a avut o misiune neașteptat de dificilă. Creațiile literare au fost extrem de elaborate și metaforele, comparațiile și toată frumusețea limbii române a fost folosită cu multă măiestrie și inspirație de concurenți. Premiile I au fost mai numeroase în acest an la creațiile literare, decât în alți ani, ceea ce i-a mulțumit pe organizatori.
Lucrările artistico-plastice au fost, de asemenea, apreciate de către juriu ca fiind atent elaborate, respectând tema proiectului", ne-a spus coordonatorul proiectului, doamna profesor Diana Zlibuț.
La cea de-a V-a ediție au participat 1.251 de elevi și 402 cadre didactice din 20 de județe.125 de elevi au obținut premiul I, 257 de elevi au obținut premiul II, 385 de elevi au obținut premiul III. Toți ceilalți participanți la concurs au primit diplome de participare.
,,Îi felicit pe toți participanții, elevi și cadre didactice, deopotrivă, pentru lucrările pe care le-au trimis la concursul nostru. Unele dintre ele ne-au uimit, altele ne-au emoționat, iar altele ne-au înveselit. Toate însă ne-au bucurat sufletul și ne-au făcut să ne simțim mândri că suntem români și că am crescut o generație de tineri cărora cei vârstnici le pot încredința oricând...țara", a conchis doamna prof. Diana Zlibuț.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul național ,,Dulce Românie, suflet românesc”, ediția a V-a.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 23 august 2019