Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Activități de informare în trei școli orădene

În Săptămâna mobilității, 16-22 septembrie

Activități de informare în trei școli orădene

În perioada 19-22 septembrie 2016, Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, în parteneriat cu Oradea Transport Local S.A. și Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, și-a propus să desfășoare activități de informare și educare a elevilor în Săptămâna mobilității în trei unități școlare din Oradea: luni, la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga", marți, la Liceul Teoretic ,,Ady Endre", iar mâine (joi, 22 septembrie), la Școala Gimnazială ,,Dacia".

Ieri, la Biblioteca Liceului Teoretic ,,Ady Endre", elevii claselor a VII-a A și B, însoțiți de doamna director Vad Marta și d-na prof. Sarkadi Viktoria, s-au întâlnit cu reprezentanții celor trei instituții partenere: dna dr. Dorina Radoveț (de la A.P.M. Bihor, dl Szatmari Tiberiu (responsabil marketing O.T.L. S.A.), subcomisar Flaviu Iova, agent principal Anca Tuduce și agent-șef principal Călin Frater (din partea Inspectoratului de Poliție Județean Bihor).
Desfășurându-se în cadrul Săptămânii mobilității, acțiunea de marți și-a propus informarea elevilor în legătură cu mesajul Săptămânii mobilității.
,,În fiecare an în perioada 16-22 septembrie, Europa găzduiește cel mai important eveniment dedicat transportului urban durabil organizat pe teritoriul său. În anul 2016, campania pune accentul pe „Mobilitatea inteligentă și durabilă - o investiție pentru Europa". Comisia Europeană a stabilit două obiective majore pentru mobilitatea urbană: eliminarea treptată a autoturismelor care folosesc carburanți tradiționali din orașe până în anul 2050; trecerea la o logistică urbană cu zero emisii în marile orașe până în anul 2030", a precizat dna dr. Dorina Radoveț. În discuții cu elevii s-a încercat conștientizarea acestora în legătură cu avantajele folosirii bicicletei și ale mersului pe jos, dar și a mijloacelor de transport în comun, în detrimentul autoturismelor personale, pentru reducerea poluării, subliniindu-se faptul că ,,toți suntem responsabili de mediul în care trăim".
Prezentând pe ecran informații privind istoricul transportului urban din Oradea, reprezentantul O.T.L., dl Szatmari Tiberiu, le-a vorbit elevilor sincer și deschis, chiar prietenește despre avantajul cel mare în folosirea mijloacelor de transport în comun: beneficiul socializării, al stabilirii unor relații de prietenie, dincolo de alte avantaje social-comunitare indirecte, precum reducerea poluării și protejarea mediului. Reprezentantul Poliției Rutiere, agent-șef principal Călin Frater, a insistat pe echiparea bicicletei cu elementele obligatorii necesare, pe timp de zi și pe timp de noapte, dar și pe regulile pe care trebuie să le respecte bicicliștii.
21 septembrie - Ziua europeană fără decedați în accidentele de circulație
Dl subcomisar Flaviu Iova a atras atenția elevilor asupra consecințelor grave ale nerespectării regulilor de circulație care duce la un ,,bilanț tragic anual de peste 3.000 de morți la nivel național; ceea ce înseamnă că în fiecare an cam locuitorii unei comune cu o populație medie de circa 3.000 de locuitori dispar numai în accidente de circulație. E de ajuns ca o dată să nu respecți regulile, s-ar putea ca a doua oară să nu te mai întâlnești cu o asemenea situație. Cel mai prostesc și mai oribil lucru este să mori din pricina nerespectării regulilor de circulație", a subliniat dl subcomisar.
Tot domnia sa a precizat că miercuri, 21 septembrie, va fi Ziua europeană fără decedați în accidentele de circulație.
Suita activităților va continua mâine la Școala Gimnazială ,,Dacia".
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Activități de informare în trei școli orădene.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 15 august 2020