Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Joi, în dialog cu școlarii clasei I C de la Școala ,,Dacia”

În Săptămâna mobilității

Joi, în dialog cu școlarii clasei I C de la Școala ,,Dacia”

Joi, 22 septembrie 2016, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, care are sloganul: „Mobilitatea inteligentă și durabilă - o investiție pentru Europa", Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, în parteneriat cu Oradea Transport Local S.A. și Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, a derulat o activitate de informare și educare a elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Dacia", clasa I C, coordonată de dna învățătoare prof. Toth Mirela.

Doamna dr. Radoveț Dorina (reprezentantul A.P.M. Bihor), vorbind despre Săptămâna mobilității a prezentat scopul acestui eveniment, motivând de ce este bine să înlocuim (uneori) mașina proprie cu mijloacele de transport în comun, dând exemple de mijloace de transport nepoluante; de ce poluează mașina proprie și de ce este indicat să utilizăm mijloacele de transport în comun...
Doamna sociolog Carmen Tocuț (reprezentantul O.T.L. S.A.) s-a referit la mijloacele de transport în comun ale firmei, la regulile de comportament în aceste mijloace de transport; la tramvaiul de epocă pe care îl putem întâlni în weekend pe liniile de tramvai din Oradea, îndrăgit de copii, fiind precizate obiectivele care pot fi ,,vizitate'' direct din tramvai.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Bihor (dl comisar Marcel Cozma și agent principal Anca Tuduce) au adus în discuția cu elevii siguranța în trafic - regulile de circulație  - măsuri de autoapărare și traversarea corectă a trecerii de pietoni, reguli de echipare a bicicletei, măsuri de autoprotecție în cazul mersului cu bicicleta, rolele și trotineta, semnele și indicatoarele de circulație, măsuri de siguranță în mașina familiei - purtarea centurii de siguranță etc.
Activitatea interactivă a fost bine primită de copii, care s-au dovedit interesați și interesanți, doritori să dialogheze și să spună tot ce știu și ce fac în mașină și pe stradă.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Joi, în dialog cu școlarii clasei I C de la Școala ,,Dacia”.
 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019