Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Peste 300 de copii au învăţat de la poliţiştii bihoreni cum să circule corect

„Verde la educaţie pentru circulaţie!”

Peste 300 de copii au învăţat de la poliţiştii bihoreni cum să circule corect

Sâmbătă, 24 septembrie 2016, începând cu ora 11.00, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, în parteneriat cu S.C. Lidl Discount S.R.L. au organizat cea de-a IV-a ediţie a Proiectului educativ „Verde la educaţie pentru circulaţie", adresat copiilor de 4 - 14 ani şi părinţilor acestora.

Activităţile preventive au fost desfăşurate simultan în trei locaţii din municipiul Oradea şi una din municipiul Salonta, în parcările magazinelor Lidl.
Prin intermediul proiectului, desfășurat la nivel național de Poliția Română și Lidl, organizatorii şi-au propus promovarea unui comportament responsabil şi conştientizarea de către cei mici a importanţei cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, fapt ce poate conduce, pe termen lung, la reducerea semnificativă a numărului accidentelor rutiere în care sunt implicaţi copiii.
În cadrul evenimentului, peste 300 de copiii au avut ocazia să participe la o lecție interactivă de educație rutieră și să învăţe direct de la poliţiştii bihoreni principalele reguli de circulaţie destinate pietonilor. În cadrul lecţiei de educaţie rutieră copiii au descoperit informaţii utile despre semnificaţia indicatoarelor rutiere şi și-au însușit cele mai importante reguli de respectat atunci când doresc să traverseze partea carosabilă.
Apoi, cei mici au fost invitaţi să aplice cunoştinţele dobândite în cadrul sesiunii teoretice, într-un orăşel miniatural.
Toţi participanţii au fost răsplătiţi cu premii şi materiale preventive.
Atenţie părinţi, preveniţi victimizarea copiilor dvs. prin accidente de circulaţie!
Este suficientă o clipă de neatenţie sau grabă pentru ca cei în care dumneavoastră aţi investit speranţe, vise şi multă dragoste, copiii dvs., să devină victime ale unor accidente rutiere, care, din nefericire, pot avea chiar urmări tragice.
Pentru a preveni implicarea copiilor dvs. în accidente de circulaţie, Poliţia recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici: să circule numai pe trotuare; să nu staţioneze pe bordura trotuarelor deoarece se pot dezechilibra şi cădea în faţa maşinilor; să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje; acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup ci în şir, unul după altul; să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice, ci doar în locurile special amenajate, în parcuri, grădiniţe, pe terenurile de sport şi întotdeauna sub supravegherea unui adult; să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;
Învăţându-i pe copii să circule corect, îi puteţi feri de necazuri şi vă puteţi bucura în continuare de farmecul zâmbetului lor, de liniştea familiei dumneavoastră!
Alina Dinu
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Peste 300 de copii au învăţat de la poliţiştii bihoreni cum să circule corect.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 19 octombrie 2019