Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Oltea Doamna” continuă parteneriatele de succes

Luni, 26 septembrie

,,Oltea Doamna” continuă parteneriatele de succes

,,Ziua europeană a limbilor este o manifestare care celebrează diversitatea lingvistică, multilingvismul și învățarea limbilor străine pe tot parcursul vieții. Obiectivul principal al acestui eveniment este de a atrage atenția elevilor asupra importanței învățării limbii materne și străine, dar, de asemenea, de a ridica gradul de conștientizare a existenței și a valorii limbii vorbite în Europa, încurajând învățarea lor. Activităţile pe care le-am organizat stimulează interesul elevilor în țările europene și diversitatea lingvistică europeană", afirmă d-na profesor Tanc Mirela, coordonatoarea proiectului.

În acest sens, clasele a 5-a A și a 5-a C de la Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna" Oradea, România, coordonați de doamna prof. Tanc Mirela și elevii de la  Istituto Comprensivo ,,G. FALCONE",  coordonați de d-na prof. Irene Confalone din SAN GIOVANNI LA PUNTA, Sicilia, Italia și-au prezentat în paralel, în direct, prin intermediul Skipe, steagurile tibetane create de ei cu mesaje de pace și de prietenie. Surpriza conferinței a fost că d-na profesoară, Irene Confalone a implicat întreaga școală în transmiterea de mesaje către elevii români. Activitatea a fost înregistrată pe siteul oficial al Zilei Europene a Limbilor:
Italia: http://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/EventID/10679/language/en-GB/Default.aspx
Romania: http://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/EventID/10668/language/en-GB/Default.aspx
Ambele școli se bucură de aprecierea direcțiunii pentru aceste activități: d-na Concetta Matass, directoarea Istituto Comprensivo ,,G. FALCONE" sprijină colaborarea italiano-română, iar domnul director Mircea Mitran și d-na director adjunct dr. Bocoi Liliana, de la ,,Oltea Doamna" i-a felicitat pe toți cei implicați în activitate.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (66 de poze), accesați Galeria foto: ,,Oltea Doamna” continuă parteneriatele de succes.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

smbt, 24 august 2019